Suriye'de 61 yıllık Esad rejiminin devrilmesinin ardından Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği de 12 yıl aranın ardından yeniden açıldı.

TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ

Sözcü'nün haberine göre, Maslahatgüzar Burhan Köroğlu göreve başladı. Şam Büyükelçiliği'ne Türk Bayrağı çekildi. 

BAKAN FİDAN YOLA ÇIKTIĞINI DUYURMUŞTU

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün  Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı olarak görevlendirilen Burhan Köroğlu ve ekibinin Şam'a doğru yola çıktığını duyurmuştu. 

İstanbul Valiliği'nden açıklama: Eğitime 1 gün ara verildi İstanbul Valiliği'nden açıklama: Eğitime 1 gün ara verildi

Şam 2

12 YILDIR KAPALIYDI

Şam'da diplomatik misyonların yoğunlaştığı Ravda Meyda yakınlarında bulunan Türk Büyükelçiliği, rejimin barışçıl göstericilere karşı şiddete başvurulduğu süreçte hizmet vermeye bir süre devam etmiş ancak 26 Mart 2012'de faaliyetlerini durdurmuştu.