Kütahya Valiliği öncülüğünde, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen festival, Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenleniyor. Festivalde Ayten Cebec hem jüri başkanlığını hem de hemde yürütme komite üyeliğini üstlendi.

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan, geçmişi MÖ 3 bin yıllarına kadar uzanan Aizanoi Antik Kent’te gerçekleştiriliyor. Tarihi dokusu, mistik havası ve doğal güzellikleriyle son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Aizanoi Antik Kent ; Avrupalı gezginlerce keşfedilmiş ve kalıntıları günümüze kadar sağlam şekilde gelmiş en büyük Roma Kentlerinden birisi. Antik Kent’te bulunan kalıntılar arasında en önemli yere sahip olan Zeus Tapınağı, Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı olma özelliğini de taşıyor. 

FESTİVAL 2-3-4 HAZİRAN'DA

Antik Kent’in mistik havası ve Zeus Tapınağının muhteşem görüntüsü eşliğinde film izleme ve müzik keyfini ziyaretçilerine sunan Aizanoi Kısa Film Festivali kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. 2,3,4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Aizanoi Kısa Film Festivali üç gün sürecek. Dolu dolu geçecek olan üç günlük festivalde ünlü yönetmen, oyuncu ve akademisyenlerle gerçekleştirilecek söyleşiler, atölye çalışmaları ve ödüllü kısa film gösterimleri gerçekleştirilecek. Kültürel Miras, Çevre Bilinci / İklim Krizi ve Spor / Sağlık olmak üzere toplam 3 kategoride ödüller verilecek. 

TAPINAKTA FİLM GÖSTERİMİ KEYFİ

Ayrıca Festivalin geçen sene ilk’ini gerçekleştirdiği ‘Tapınakta Film Gösterimi’ ise bu sene de seyircilerine tarihi mekanda film izleme keyfini yaşatarak, adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

AHMET ULUÇAY ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLECEK

Sinema Tarihine ismini büyük harflerle yazdırmış olan Kütahya’lı yönetmen Ahmet Uluçay anısına özel bir gece düzenlenecek olan festivalde Ahmet Uluçay özel ödülü de sahibini bulacak.

GÖKSEL KONSERİ İLE SONA ERECEK

Açılış konserini Kütahya Valiliği önünde 2 Haziran ‘da Şef.Musa Göçmen SENFOROCK ile yapacak olan festival 4 Haziran akşamı da Aizanoi Antik Kentin muhteşem atmosferinde yapılacak olan ödül töreni ve Sanatçı Göksel’in vereceği Gala konseri ile sona erecek.