Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı adeta bir kalkan görevi gören güneş kremleri; cilt yanıkları, erken yaşlanma ve cilt kanseri gibi sorunların oluşmasını engelliyor.

GÜNEŞ KORUYUCU (SPF) NEDEN KULLANMALIYIZ?

Güneşli bir güne uyanmanın ruhumuza kattığı enerji inanılmaz! Ancak cildimize yaptığı etki..

Ciltte yaşlanma belirtileri, güneş lekeleri, çil sayısında artma gibi olumsuz etkilere sahip olan güneş sadece tepede ışıl ışıl parıldadığı zamanlarda değil bulutlu günlerde de cildinize pek iyi davranmaz. Uzun süre sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak için günlük cilt bakımı rutinine güneş koruyucu krem de dahil edilmelidir.

GÜNEŞ KORUYUCU NEDİR?

Güneş ışınları güçlü bir D vitamini kaynağı olup kemik sağlığı ve bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Fakat güneş ışınları D vitamini ile beraber radyoaktif özellikte olan ve cilde zarar veren ultraviyole ışınları da içerir.  Canlılığın yaşam kaynağı olan bu ışınlar maalesef cildimize karşı o kadar da nazik davranmaz. Derinin alt tabakasına etki ederek yaşlanma etkilerini arttırır ve uzun vadede cilt kanserine sebep olabilir.

Cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyan cilt bakımı ürünlerine güneş koruyucu  denir ve güneş koruyucu sprey, güneş kremi ve güneş koruyucu losyon  gibi farklı formlarda üretilebilir.

Yüzüne Ne Kadar Miktarda Güneş Kremi Uygulamalısın? | CildimveBen

GÜNEŞ KORUYUCU NE İŞE YARAR?

Güneş koruyucular UVA ve UVB gibi zararlı ultraviyole ışınlarının sebep olduğu radyasyonu soğuran ya da yansıtarak geri gönderen ürünlerdir. Bu ürünlerin cildi koruma düzeyini göstermek amacıyla SPF ölçü birimi kullanılır.

Sun Protection Factor yani güneş koruma faktörü anlamına gelen SPF, genelde 15 ile 50 arasındadır. Değer ne kadar büyük olursa ürünün koruma etkisi de o kadar güçlüdür. Örneğin; SPF 50 bir güneş kremi SPF 15 bir kreme göre daha yüksek koruma sağlar. Cilt uzmanlarının tavsiye ettiği değer genelde 30 SPF’dir. Ancak sizler daha güçlü bir koruma için daha yüksek, biraz bronzlaşmak için ise daha düşük koruma faktörünü tercih edebilirsiniz. Her durumda güneş kremi faydaları cildiniz üzerinde etkisini gösterecektir.

La Roche Posay Güneş Kremi

En çok tercih edilen güneş kremi markalarından biri olmasının yanı sıra doktorların önerdiği en iyi güneş kremi seçenekleri arasında yer alan La Roche-Posay Anthelios UVmune Fluid Güneş Kremi, yüksek korumaya sahipSuya, kuma ve tere dayanıklı olan bu güneş kremi, görünmez ve hafif dokusuyla beyaz iz bırakmıyor. Göz çevresinde de kullanılabilir. 

La Roche Posay Anthelios UVmune Fluid Güneş Kremi SPF50+ 50 ml - Renkli |  Dermoeczanem.com

La Roche-Posay Anthelios Dry Touch Spf 50+

Yağlı, akneye eğilim gösteren ve hassas bir cilde sahipseniz tercihinizi La Roche Posay Anthelios Dry Touch Spf 50+ güneş kreminden yana kullanabilirsiniz.  Doktor tavsiyesi güneş kremleri arasında yer alan bu güneş kremi, matlaştırcı ve parlama karşıtı bir yapıya sahip. Hızlı emiliyor ve yapışkan bir his bırakmıyor.

Review kem chống nắng La Roche-Posay Anthelios XL Anti-Shine Dry Touch  Gel-Cream - BlogAnChoi

Solante Pigmenta Lotion Spf 50+

''Lekeli ciltler için en iyi güneş kremi hangisi?'' diye merak ediyorsanız en çok tavsiye edilen markalardan biri olan Solante Pigmenta Lotion Spf 50+ güneş kremini tercih edebilirsiniz. Lekeli veya leke oluşumuna meyilli ciltler için özel olarak üretilen yüksek koruma özellikli Solante Pigmenta Lotion;yağsız, suya dayanaklı, non-Komedojenik ve hipoalerjenik yapıya sahip. 

Solante Pigmenta Tinted Lotion Spf 50+ 150ml 1 Paket : Amazon.com.tr:  Kişisel Bakım ve Kozmetik

Bioderma Photoderm SPOT SPF 50+

Lekeye eğilimli ciltler için özel olarak geliştirilen formülüyle öne çıkan Bioderma Photoderm SPOT SPF 50+, suya dayanıklı yapısıyla oluşabilecek hasar riskinin azaltılmasına ve güneş kaynaklı cilt yaşlanmasının önlenmesine destek oluyor. 

Photoderm Spot SPF 50+ 150 ml

Missha Güneş Kremi

Parlama yapmayan ve iz bırakmayan özel formülüyle en çok tercih edilen güneş kremleri arasında yer alan Missha Pure Block Daily Sun Creamcildi güneş ışınlarından korumasının yanı sıra yaşlanma karşıtı bir bakım sunuyor.

Missha A'PIEU Pure Block Daily Sun Cream SPF45/PA++ Yapışkan His Bırakmayan  Güneş Koruyucu 50 ML Fiyatları ve Özellikleri

Sebamed Sun Care Güneş Koruyucu Krem SPF 50

Cildin doğal dengesini koruyan pH 5.5 değeriyle formüle edilmiş olan Sebamed Sun Care Güneş Koruyucu Krem SPF50, cildin doğal bariyerini güçlendirerek nem kaybını önlüyor ve cildin nemli kalmasını sağlıyor.  Suya dayanıklı yapısıyla, ciltte hızla emiliyor ve yağlı bir his bırakmıyor. Güneşe karşı hassas cilde sahip olanlar kullanabilir.

n11scdn.akamaized.net/a1/640/02/74/20/92/IMG-54783...