CHP’de özellikle kazanılması garanti olarak görülen il ve ilçelerde yaşanan adaylık krizi büyüyor.

Son örnek Çankaya

Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u mühürlendi Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u mühürlendi

Super Haber'den Mevlüt Yüksel'in haberine göre, tam 25 aday adayının başvuru yaptığı Çankaya'da adaylık başvurusu dahi yapmayan Özgür Özel'in avukatı ve Veli Ağbaba'nın da akrabası olan Hüseyin Can Güner'in direkt atanacağı söylentileri ortalığı karıştırmış durumda.

ORTAK BİLDİRİ İMZALADILAR

Güner’in adının kulislerde dolaşmaya başlaması diğer aday adaylarının tepkisine yol açtı. 25 aday adayı ortak bir bildiriye imza atarak itirazlarını genel merkeze iletti.

İMAMOĞLU DA İSTANBUL’DA KENDİ ADAYLARINI BELİRLEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun partinin kalesi olarak gördüğü Beşiktaş, Şişli, Ataşehir, Kartal, Maltepe gibi ilçelere kendine yakın isimleri ataması sonrası başlayan kriz devam ediyor.

Yine İzmir'in ilçelerinde de Veli Ağbaba'nın en yakınlarının aday gösterildiği iddiaları ortalığı karıştırmıştı.

"ÖZGÜR ÖZEL’İN AVUKATI VE AĞBABA’NIN AKRABASI ÇANKAYA’YA ATANACAK"

CHP’de yeni krizin adı partinin oy deposu Çankaya.

Çankaya'da adaylık başvurusu dahi yapmayan Özgür Özel'in avukatı ve Veli Ağbaba'nın da akrabası olan Hüseyin Can Güner'in direkt aday olarak atanacağı iddia edildi.

Çankaya CHP adayının Güner olacağı söylentisi kulislere düşünce diğer aday adayları bu duruma büyük tepki göstererek ortak bir bildiriye imza attı ve genel merkeze iletti.

CHP Çankaya adayı Can Güner henüz 27 yaşında

CHP GENEL MERKEZİ’NİN 14.KATINDA ÖZEL İLE GÜNER’İN FOTOĞRAFI

CHP Genel Merkez binasının 14. katını, Kılıçdaroğlu’nun eski iletişim ve kampanya danışmanı Rasim Bölücek kullanıyordu.

O katı şu anda adı Çankaya adaylığı için öne çıkarılan Hüseyin Can Güner kullanıyor.

Çankaya’da aday olabilmek için yarışan 25 aday adayı, Güner'in odasında yer alan Özgür Özel ile birlikte çekili samimi pozunu da sosyal medyadan paylaşarak tepkilerini ortaya koydu.

TORPİLLİLER BAŞVURU YAPMADAN ADAY GÖSTERİLİYOR

Hüseyin Can Güner dışında MYK üyesi Gül Çiftçi'nin de, hiç bir başvuru yapmadan aday olarak düşünüldüğü kulisi partide başka bir kriz konusu oldu.

"BİZLER ENAYİ MİYİZ?"

Çankaya’nın 25 aday adayının, "Bizler enayi miyiz, aylardır para harcayıp anket yapılacak diye reklama para basıyoruz.Bunun böyle olduğunu bilsek aday olmazdık.Hani hak hukuk nerede?” diye serzenişte bulundukları belirtiliyor.