İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 27'nci İstanbul Tiyatro Festivali, üçüncü haftasında yerli ve uluslararası gösterileri izleyiciyle buluşturmaya devam edecek.

Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleştirilen festival, 25 Kasım’a kadar sürecek. 

Festivalde haftanın oyunları şöyle...

27'nci İstanbul Tiyatro Festivali'nde haftanın oyunları - Sayfa 2

DÜĞÜN

7-8 Kasım Salı 20.00 / Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Mask tiyatrosunun dünya çapında yeniden keşfinin öncüsü kabul edilen Berlin merkezli Familie Flöz, 'Düğün' ile festivalde. Sözsüz oyun, bireysel mutluluk arayışı hakkında trajikomik bir öykü anlatırken ardında sınıf çatışmasından ekolojik meselelere uzanan bir toplumsal eleştiri barındırıyor.

Michael Vogel’in yönettiği oyun, 7-8 Kasım’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Dünyaca ünlü şarkıcı Lara Fabian, 25 Nisan'da İstanbul'da sahne alacak Dünyaca ünlü şarkıcı Lara Fabian, 25 Nisan'da İstanbul'da sahne alacak
27'nci İstanbul Tiyatro Festivali'nde haftanın oyunları - Sayfa 3

SEN HAMLET DEĞİLSİN

7-8 Kasım Salı 20.00 / Alan Kadıköy

Tiyatrocu Nesrin Kazankaya, yazıp yönettiği 'Sen Hamlet Değilsin’de Shakespeare’in trajedisindeki karakterler ve aralarındaki ilişkilerle paralellikler kurarak karavanda yaşayan bir anne, oğul ve kızının hikayesi üzerinden günümüz sosyoekonomik koşullarının yarattığı bunalımlara eğiliyor.

'Hamlet’ten tiratları da çağdaş bir perspektife yerleştiren oyun, yer yer izleyicilerin de katılacağı bir diyalog ortamı yaratıyor. "Bu İşte Bir Kadın Var" başlığı altında programda yerini alan oyun, 7-8 Kasım’da Alan Kadıköy’de izlenebilecek.

27'nci İstanbul Tiyatro Festivali'nde haftanın oyunları - Sayfa 4

BİRİLERİ | VELDA, KERİM, İPEK

9-10 Kasım Perşembe 20.00 / Alan Kadıköy

Festivalin Adana’dan konuğu 'Birileri | Velda, Kerim, İpek', izleyicileri aidiyet kavramı üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nden hareketle farklı yazarların kaleme aldığı üçlemelerden oluşan “Birileri” projesinin üçüncü ayağı, bildirgenin 2., 6. ve 13. maddelerinden yola çıkıyor.

Canan Günaştı’nın yönettiği oyun 9-10 Kasım’da Alan Kadıköy’de sahnelenecek.

27'nci İstanbul Tiyatro Festivali'nde haftanın oyunları - Sayfa 5

HAMİYET

10-11 Kasım Cuma 20.00 / Fişekhane

2022’de 25'inci yıldönümünü kutlayan, Türkiye’de indie müziğin en önemli temsilcilerinden Peyk, imza attığı ilk müzikali 'Hamiyet’i festivalde izleyicilerin beğenisine sundu. Hikayesini grubun solisti İrfan Alış’ın kurguladığı, oyun metnini Deniz Madanoğlu’nun yazdığı, şarkıları topluluğa ait olan oyun, İstanbul’un dışındaki bir işçi mahallesinde kocası ve iki kızıyla sakin bir hayat süren Hamiyet’in 1980 darbesiyle altüst olan hayatını anlatıyor.

Erol Babaoğlu’nun yönettiği 'Hamiyet', 10-11 Kasım’da Fişekhane’de izleyiciyle buluşacak.