Portekiz futbolunun ve Real Madrid'in efsane ismi olan yıldız stoper Pepe, 40 yaşında Porto ile anlaşarak devam etme kararı aldı. Avrupa futbolunda yıllarca gösterdiği performansla futbolun zirvesinde yer alan Portekizli yıldız, hem performansı hem de saha içinde yaptığı hareketleriyle uzun süredir futbolda yer alan oyuncu kariyerine devam etme kararı aldı.

BEŞİKTAŞ'TA DA FORMA GİYDİ

Alanındaki en sert futbolculardan biri olan Pepe, Porto ve Real Madrid'in sonrası Beşiktaş forması da giyen yıldız futbolcu başarılı bir kariyere sahip durumda.

Kariyerine Sport Club Corinthians Alagoano'da başlayan Pepe daha sonra Maritimo'ya transfer oldu. Buradan yıldızının parladığı Porto'ya giden Portekizli oyuncu iki yıl forma giydikten sonra kupaları kazandığı Real Madrid'e transfer oldu. Eflatun beyazlılarda üç kere Şampiyonlar Ligi, iki kere UEFA Süper Kupası, iki kere FIFA Dünya Kulüpler Kupası, üç kere La Liga, iki kere İspanya Kupası ve üç kere de İspanya Süper Kupası kazandı. Portekiz ile de Avrupa Şampiyonası ve UEFA Uluslar Ligi'ni kazanan Pepe, Porto ile de dört kere lig, üç kere Portekiz Kupası birer kez de Süper Kupa ve Dünya Kupa Galibi kupasını kazanmıştı.

2017 yılında Real Madrid ile sözleşmesi biten Pepe Beşiktaş'a transfer olarak taraftarları hem çok sevindirmiş hem de çok şaşırtmıştı. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı başarıda ön planda olan Pepe performansıyla taraftarlar tarafından çok sevilmişti.

SÖZLEŞMESİNİ 2024'E KADAR UZATTI

2018/2019 sezonunun devre arasında Porto'ya geri dönen Pepe ilerleyen yaşına rağmen futbola devam ediyordu. Bu sezon 40 yaşına gelen Pepe şaşırtıcı bir karar alarak sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini bir yıl daha 2024'e kadar uzattı.