Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto “Türkiye’nin tek sesli değil çok sesli bir toplum olmasını arzu ediyoruz” dedi.  

Olcayto konuşmasında ‘yeni medya’ ismiyle yalan haberlerin yayılmasını ve İsrail-Filistin çatışmasını değerlendirdi. Olcayto, “Sedat Simavi’nin bize gösterdiği yolda toplumumuzla kaynaşmaya, Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin değerlerini yok etmeye çalışanlarla mücadelemize ise var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

DOKUZ DALDA 21 ÖDÜL VERİLDİ

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, 11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına konulan ödüllerin 47 yıldan bu yana sürdürüldüğünü belirterek “Ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. 3500’den fazla kuruluş, fakülte ve yayınevine adayları soruldu. Bu yıl 289 eser ve 5 takım aday oldu. Sonuçta dokuz dalda 21 ödül verildi” dedi.

Tarikatların hedefindeki Kızıl Goncalar'ın sezon finali tarihi belli oldu Tarikatların hedefindeki Kızıl Goncalar'ın sezon finali tarihi belli oldu

TOLGA ŞARDAN: ÖDÜLÜ SOKAKTA HABER TOPLAMAK İÇİN ÇABA SARF EDEN MESLEKTAŞLARIM ADINA ALMAK İSTİYORUM

Tolga Şardan T24 internet haber sitesinde yayımlanan “Sinan Ateş Cinayeti” başlıklı yazı dizisi ile ödüle değer görüldü. Tolga Şardan’a ödülünü iletişim akademisyeni Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu verdi. Tolga Şardan, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Şardan ödülünü aldıktan sonra gazetecilik mesleğinde bir erozyon yaşandığını söyledi. Şardan, “İçinde bulunduğumuz siyasi ortam, bürokrasi, toplumun paradigmaları mesleğimizi çok sıkıntılı hale getirdi. Ben bu ödülü, sokakta haber toplamak için çaba sarf eden tüm meslektaşlarım adına almak istiyorum. Onların hak ettiğini düşünüyorum” dedi.
 
Seçici Kurul Televizyon Haber ödülünü Fox TV’de 6 Şubat 2023 tarihinde yayınlanan “Hatice’yi Kurtarmak” başlıklı haberi nedeniyle Sevgi Şahin ile Ömür Dikme’ye verilmesini kararlaştırdı. Sevgi Şahin ile Ömür Dikme’nin ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto verdi.

SPOR ÖDÜLÜ A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMINA GİTTİ

Törende spor dalında kadınların spordaki öncülüğünü temsil eden, hem de takım sporlarında çok zor bir başarıya imza atan ve bunu Cumhuriyet’in 100’üncü yılında gerçekleştiren A Milli Kadın Voleybol Takımı ödül aldı. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu’nu temsilen Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Sezgin Eren ödülü UEFA – FIFA Onursal Üyesi, Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik’ten aldı.

Dijital Basın’ın medya takip sponsorluğunda yapılan tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.