Eyüpsultan Belediyesi’nin Ali Cengiz oyunlarıyla araç kiralama ihalesi verdiği Taşsan Cihan İnşaat, 2018 yılından beri kamudan aldığı ihalelerin tamamını bu belediyeden almış. Sadece bir ihalede kamuyu 55 milyon zarara uğratan Eyüpsultan Belediyesi’nin 2018 yılından beri Taşsan Cihan İnşaat isimli firmaya beş ihale verdiği ortaya çıktı. firmanın sadece bir ihaleyi 50 bin lira gibi çok çok düşük bir kırımla kazanması akıllara “yaklaşık maliyet şirkete sızdırılıyor mu?” sorusunu akıllara getirdi. Belediyeden milyonlarca lira ihale alan şirketin  İTO kayıtlarına göre sermayesinin 5 bin lira olduğu belirlendi.

Eyüpsultan Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü, 2019 yılında “Çöp toplama, nakli ve araç kiralama” adıyla 2 yıl süreyle ihale duyurusu yaptı. İhalenin yaklaşık maliyeti 105 milyon 500 bin bin olarak belirlendi. İhaleye 15 firma ilgi gösterse de 3 firma teklif verebildi. Teklif veren üç firmadan sadece Taşsan Cihan İnşaat firmasının teklifi geçerli sayıldı.  Firma, belediyenin belirlemiş olduğu yaklaşık maliyetin sadece 50 bin lira altında bir teklifle ihaleyi 105 milyon 450 bin liraya kazandı. Taşsan Cihan İnşaat isimli şirket, Belediyenin belirlemiş olduğu yaklaşık maliyetin 50 bin lira altında ihalede ipi göğüslemesi ihalenin adrese teslim yapıldı sorusunu gündeme getirdi.

Kamu ihalelerinin tamamı Eyüpsultan’dan..

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 2009 yılında kurulan Taşsan Cihan İnşaat isimli şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Öner gözüküyor. Şirketin sermayesi ise 5 bin lira. 2018 yılına kadar kamudan bir tane bile ihalesi gözükmeyen şirketin bu tarih itibariyle Eyüpsultan Belediyesi’nden art arda beş ihale aldığı görülüyor. 2018 yılından 2022 yılına kadar belediyenin çöp toplama ve nakil işleri ihalesinin Taşsan Cihan İnşaat firmasına verildiği görülüyor. Şirketin bu ihalelerin tamamında 300 milyon kazandığı görülüyor.