Türkiye seçim atmosferinin içine girerken partiler ittifak görüşmeleri yapmaya devam ediyor. İktidar, geçtiğimiz günlerde 
Yeniden Refah Partisi ile yaptığı görüşmelerde partinin sunduğu 30 maddelik listede yer alan bir madde muhalefette ve AK Parti'de tepkilere neden oldu.

AK Partili kurmaylar, Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti ile ittifak görüşmelerinde “6284 sayılı yasayı ön planda tutarak, el yükseltmeye çalıştıklarını” savundu.

'AK PARTİ'NİN YASASI'

6284 sayılı yasanın “AK Parti’nin yasası olduğunu” söyleyen kurmaylar, “İstanbul Sözleşmesi gibi 6284 sayılı yasadan da AK Parti bir anda vazgeçebilir mi” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

“6284 sayılı yasa İstanbul Sözleşmesi ile bir tutulamaz. 6284 sayılı yasanın amacı şiddet gören ya da bu yönde bir tehdit altında bulunan kadın, çocuk, aile bireyi ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlarının korunması ve bu kişileri hedef alan şiddetin önlenmesi için alınacak önlemleri düzenliyor. İstanbul Sözleşmesi, Türk aile yapısına uygun bir sözleşme olmadığı gerekçesiyle tek taraflı olarak çekilmişti. Bu iki durum birbiriyle karıştırılamaz.”

'ŞİDDETİ SAVUNMAMIZ MÜMKÜN OLABİLİR Mİ?'

AK Parti’nin “kadın seçmenler tarafından desteklendiğini” de belirten AK Partili kurmaylar, “AK Parti, 6284 sayılı yasayı lağvedip kadınlara ‘Kadına karşı şiddete evet’ mi diyecek? Kadına karşı şiddeti savunmamız mümkün olabilir mi?” savunmasını da yaptı.

'ORTAK BİR DURUŞ BELİRLENİR'

AK Parti kanadı bu savunmayı yaparken, parti sözcüsü Ömer Çelik’in 6284 sayılı yasa ile “çekimser” açıklama yapması dikkat çekti. Çelik, şunları kaydetti:

“Gayet müspet bir havada geçti bu görüşme. Her siyasi partinin kendi özgün kimliği var ve her siyasi partinin özgün kimliği içerisinde söylediği bazı şeyler ya da programlarındaki bazı hususlar diğer partilerle de çelişebilir. Burada nasıl bir şey olacak? Tabii ki ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. Ortak bir duruş belirlenir."(Cumhuriyet)