Sabaha karşı 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde meydana gelen ve merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremin derinliği 7 kilometre olarak tespit edildi. 

KILIÇDAROĞLU: DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, tüm gücümüzle hazırız. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız” dedi.

'TÜM GÜCÜMÜZLE HAZIRIZ'

Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için hazır olduklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere, tüm gücümüzle hazırız. Dayanışma içinde olacağız, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız.”

ERDOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

'TÜM BİRİMLERİMİZ AFAD KOORDİNASYONUNDA TEYAKKUZ HALİNDEDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir.

İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

AKŞENER: RABBİM MİLLETİMİZİ HER TÜRLÜ FELAKETTEN KORUSUN 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından; “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun” açıklamasını yaptı.