AK Partililerin muhalefetin oluşturduğu 6'lı masayı eleştirirken, “Masanın altında gizlenen 7. ayak'' suçlaması yapılan HDP, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti yetkililerinin ziyareti ile masanın üzerine çıktı. Başörtüsüne ilişkin Anayasa değişikliği için HDP'den destek istenmesi, iktidar partisinde de sıkıntı yarattı. AK Parti yetkilileri, “HDP, AYM tarafından kapatılmadığı sürece legal bir parti. Anayasa mutabakat ister. ‘Bizi dışladınız' denilmemesi için bu ziyaret yapıldı, anayasa değişikliği ile ilgili bilgi verildi'' savunması yaptı.  Ancak bu açıklama, bugüne kadar, HDP Milletvekilleri için “Terör örgütünün Meclis'teki uzantıları'' diyen ‘'HDPKK'' benzetmesi yapan AK Parti'deki rahatsızlığı gidermedi.

'ONLAR TERÖRİST'

HDP son yıllarda AK Parti'nin yok saydığı bir parti konumundaydı. HDP, bayramlarda partiler arasındaki ziyaretlerde de hem AK Parti hem de MHP'nin listesinde yer almadı. HDP ile AK Partili vekiller arasında Meclis Genel Kurulu'nda sık sık tartışmalar çıktı, AK Partililer HDP sözcülerine ‘'PKK'ya terörist diyemiyorsunuz, ortaksınız'' diye yüklendi. Erdoğan da koronaya yakalanınca kendisine ‘'Geçmiş olsun'' mesajı yayınlayan tüm partilere teşekkür etmiş HDP'ye etmemiş, HDP için ‘'Parlamentoya sızan katiller, siyasi teröristler'' demişti. Erdoğan, şunları söylemişti: “HDP'yi allayıp pullayıp meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen kan izi vardır. HDP denen operasyonel aygıt, maneviyatımızı hedef alan tüm sapkınların aktörü durumundadır. CHP kurduğu altlı masaya çantada keklik gördüğü bunları almaya tenezzül bile etmedi. Masanın altında onları tutma yoluna gitti. Siyasi ahlaktan uzak yapının temsilcileri de ortada, bay Kemal, Meral Hanım ve yanındakiler. HDP'yi söylemeye zaten gerek yok, onlar siyasi terörist.”

akp 2 kasimda hdp ile gorustu foto

SOYLU: PKK'YA ARACI OLUYORLAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da önceki gün Şırnak'ta yaptığı konuşmada HDP'ye yüklendi. “Siyasetin utanmazlık abideleri. Bakın biz yıllardır PKK'nın partisi diyoruz, alınmıyorlar, utanmıyorlar, itiraz da etmiyorlar… ‘Hayır, öyle değiliz' de demiyorlar. Hâlâ utanmadan PKK ele başına özgürlük istiyorlar. Hâlâ utanmadan PKK için eleman istiyorlar, çocukların dağa gitmesine aracılık ediyorlar. Ankara'da güya siyaset yapıyorlar, Meclis'te el kaldırıyorlar ve bu katliamların, bu yaşananların bir tanesi için bile milletten özür dilemiyorlar” diye konuştu.

‘ŞİMDİ BİR DAHA OH ÇEKİYORUM'

Bir kız çocuğunu dağa kaçırmak isteyen HDP'li yöneticiyi yolda yakaladıklarını belirten Soylu, “Anneleri babaları da HDP binasına gittiler, onu kaçıran HDP'li yöneticileri orada darbettiler. Ellerine sağlık, iyi de yaptılar. Daha önce ‘oh' çekmiştim biliyorsunuz. Bir ‘oh' daha çekiyorum” diye konuştu.

GÖZLER DEVLET BAHÇELİ'DE

MHP'nin de, HDP ziyaretinden rahatsız olduğu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugünkü TBMM Grup toplantısında eleştiride bulunacağı bildirildi. MHP lideri daha önce HDP için ‘'TBMM'de terörist istemiyoruz. Sabırlarımızı kevgire çeviren HDP'yi Türk siyaset hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. Milletvekili müsveddelerinin TBMM'de yeri olamaz. HDP'nin kapatılması Anayasa Mahkemesi'nin adalete, tarihe, millete, şehitlere ihmali mümkün olmayan bir görevidir'' demişti. Cumhur ittifakı ortağı BBP lideri Mustafa Destici de HDP'ye yapılan hazine yardımının dağdaki PKK'lılara gittiğini savunmuş, partilere yardım yapılmamasını istemişti.

mhp lideri devlet bahceli foto

HDP'YE ZİYARET TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 2 Kasım'da HDP'yi ziyaret etti.

'BAYRAMDA GİTMEDİN ŞİMDİ Mİ HATIRLADIN'

Altılı masayı oluşturan muhalefet ise "AK Parti, bayramlardaki siyasi parti ziyaretlerinde dahi bir kez olsun HDP'ye gitmedi. Bayramda yok saydığı HDP'yi 26 oy eksik olunca hatırladı" yorumu yapıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Sözcü'ye yaptığı açıklamada “MHP ‘HDP kapatılsın' diye bas bas bağırıyor. Erdoğan, HDP'ye ‘Terörist' diyor. Şimdi ‘Terörist' dediklerinin ayaklarına gidip destek istiyorlar. Bunlarınki Cumhur İttifakı değil, menfaat ittifakı… Bizi eleştirip HDP'yi 6'lı masanın altında arayanlar, kendi masalarının üzerine baksınlar. Bu iktidarın U dönüşlerine yetişemiyoruz” dedi. Kültür eski Bakanı CHP'li Fikri Sağlar da “HDP'yi PKK'nın siyasi uzantısı olmak ve muhalefeti de HDP ile işbirliği yapmakla suçlayan AK Parti'de biraz utanma olur. CHPKK diyenler bu yüzsüzlüğü nasıl kaldırıyorsunuz?" diye sordu.

cumhur ittifaki

'SES VER EY AK PARTİ'

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Erdal Sarızeybek de, “Bahçeli AK Parti ittifakı fiilen çökmüştür" ifadesini kullandı. DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ise "HDP+ 6+1 diyenler. Ses verin eyy AK Partililer… Allah pisliğinizde boğsun sizi" dedi.

AK Partili Mehmet Metiner ise partisinin HDP ziyaretiyle ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Metiner, “HDP ile diyalog-işbirliği içine girmek şayet, ‘Türkiye Yüzyılı' vizyonunun bir gereği ise o vakit HDP'yi PKK ile bir tutup eleştirmek, dahası HDP ile diyalog -işbirliği halinde olan başkalarını suçlamak doğru olur mu? Bir şeyi biz yapınca mı doğru olur sadece?” ifadelerini kullandı.