Wall Street Journal, Çarşamba günü açıklanacak olan kesintilerin şirketin dünya çapında 87 bin çalışanını etkilemesinin beklendiğini bildirdi.

Meta, haberi doğrulamayı reddetti ancak bir sözcü, Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından geçen ayın sonlarında yapılan yorumlara dikkat çekerek "2023'te yatırımlarımızı az sayıda yüksek öncelikli büyüme alanına odaklayacağız. Yani bu, bazı takımların büyüyeceği, ancak diğer takımların çoğunun gelecek yıl boyunca sabit kalacağı veya küçüleceği anlamına geliyor” dedi. 

ZUCKERBERG: KAYIPLAR ARTACAK

Meta, geçen ay açıkladığı büyüme rakamlarında, bir yıl önceki 1 trilyon dolardan keskin bir düşüş yaşayarak 270 milyar dolar değerine geriledi. Zuckerberg, şirketin odak noktasının İnstagram Reels, reklamcılık ve metaverse keşfi için yapay zekaya güç veren öneriler üzerinde olacağını söyledi.

Şirket, metaverse bölümü Reality Labs'ın son üç ayda 3.7 milyar dolar zarar ettiğini ve bu kayıpların 2023'te "yıldan yıla önemli ölçüde artacağını" açıkladı. Ancak Zuckerberg, şirketin yaptığı “deneysel bahislerin” karşılığını alacağına ikna olduğunu söyleyerek “Zamanla, bunlar işimizin geleceği için çok önemli yatırımlar olacak. Bu, yaptığımız en tarihi çalışmalardan bazıları. İnsanlar bundan on yıllar sonra geriye bakacak ve burada yapılan işin önemi hakkında konuşacaklar” dedi. (Guardian)