İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçen perşembe günü 81 il Valisi ve 81 İl Jandarma Komutanını Ankara’ya davet etti. Toplantının konusu seçim güvenliğiydi. Ancak toplantı bazı valiler ve jandarma komutanları yoldayken iptal edildi.

Bu iptal Ankara kulislerinde Bakan Yerlikaya’nın İBB başkanlığına aday olacağı yorumlarına neden oldu. Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, iptalin nedenini Yerlikaya’ya yakın isimler açıkladı.

Yerel seçimlere 3 ay gibi bir süre kala İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçen perşembe günü 81 il Valisi ve 81 İl Jandarma Komutanını Ankara’ya davet etti. Toplantının konusu seçim güvenliğiydi. Ancak toplantı bazı valiler ve jandarma komutanları yoldayken iptal edildi.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Yerlikaya’nın son dakika bu kadar önemli bir toplantıyı iptal etmesi dikkat çekti. Ankara kulislerinde Bakan Yerlikaya’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olma ihtimali nedeniyle programın son dakika iptal edildiği öne sürüldü.

Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u mühürlendi Şişli'nin 'Kanal İstanbul'u mühürlendi

Bakan Yerlikaya’ya yakın kaynaklara bu iddi soruldu. Kulislerde konuşulan bu iddianın gerçek olmadığını belirten kaynaklar, “Bakan Bey Ankara180 basın toplantısında ‘aday olmasının söz konusu olmadığını dahası gündemimde de böyle bir konu olmadığını’ zaten söyledi” dedi.

YERLİKAYA'NIN ANNESİ RAHATSIZLANDI

“Peki toplantı son dakika neden iptal edildi?” diye sorulan isim, “Bakan Bey’in annesi rahatsızlandığı için o gün yapılacak tüm toplantıları iptal edildi. Ancak yeni bir toplantı tarihi belirlendi. Valilerimiz ve İl Jandarma Komutanlarımızı yeniden davet edeceğiz. Toplantımızı yapacağız” ifadelerini kullandı