Başkan Joe Biden'ın yönetiminin şirket aleyhine açtığı davada, Google'ın çevrimiçi reklamcılık endüstrisi üzerindeki hakimiyetine yönelik tüm büyük tehditleri yasa dışı bir şekilde azaltmak için "rekabet karşıtı, dışlayıcı" uygulamalar kullandığını iddia edildi

‘BÜYÜKLÜĞÜYLE DİĞER ŞİRKETLERİ EZDİ’

ABD Adalet Bakanlığı, Virginia eyaletindeki bir mahkemede Google'a karşı antitröst davası açtı ve şirketin reklam işinin bir kısmını elden çıkarması çağrısında bulundu. Reklamcılık, dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Google’ın gelirlerinin yaklaşık yüzde 80'ini oluşturuyor.

Davaya göre şirket, "gerçek veya potansiyel" rakipleri satın almak veya bozmak için büyüklüğünden ve erişiminden yararlanırken, reklamverenlere hizmetlerini kullanmaktan başka seçenek bırakmadı.

‘SERBEST PİYASAYA ENGEL’

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Google, dijital reklamcılık sektöründe anlamlı rekabeti engelledi ve yeniliği caydırdı, rekabet üstü karları kendisine aldı ve günümüzün güçlü internetini mümkün kılan reklamverenlerin ve yayıncıların çıkarlarını desteklemek için serbest piyasanın adil bir şekilde işlemesini engelledi" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER