ABD’de kritik ara seçimlerin sonuçları netleşiyor.  Sonuçlar, Cumhuriyetçilere Biden'ın gündemini dizginlemenin yanı sıra, yönetimi ve ailesi hakkında potansiyel olarak siyasi açıdan zarar verici soruşturmalar başlatma gücü veriyor.

CumhuriyetçiParti’nin şu anki Meclis lideri Kevin McCarthy'nin önünde zorlu bir yol olabilir. Çünkü eski Başkan Donald Trump'ın adaylığını duyurduğu bir zamanda partisinin meclisteki grubunu bir arada tutması gerekecek. 

PELOSİ’DEN ‘BASKI’ AÇIKLAMASI

McCarthy, sosyal medya hesabından "Amerikalılar ve Cumhuriyetçiler yeni bir yöne hazır" diye kaydetti. Kayıp, Biden'ın Washington'daki gücünün bir kısmını elinden aldı, ancak McCarthy'yi tebrik etti ve sonuç elde etmek için sıkı çalışacağını söyledi ve "Amerikan halkı işleri kendileri için halletmemizi istiyor" diye ekledi.

Meclis Başkanı Nancy Pelosi yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratların, "Cumhuriyetçi çoğunluk üzerinde güçlü bir baskıyla Başkan Biden'ın gündemini desteklemede öncü bir rol oynamaya devam edeceklerini" söyledi.

TRUMP’A KARŞILIK BİDEN’IN OĞLU

Demokratların Trump'a yönelik görevden alma çabasına misilleme olarak, Biden’ın yönetim yetkilileri ve oğlu Hunter'ın Çin ve diğer ülkelerle ve hatta Biden'ın kendisiyle geçmiş iş anlaşmalarını soruşturmak için hazırlanıyorlar. Uluslararası cephede, Cumhuriyetçiler ABD'nin Rus güçleriyle savaşırken Ukrayna'ya yaptığı askeri ve ekonomik yardımı bastırmaya çalışabilirler.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER