ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Endonezya'daki G20 zirvesinin oturum arasında verdiğidemeçte, "Olanlar göz önüne alındığında, bazı yaptırımların yürürlükte kalması gerektiğini hissediyoruz" derken, Rusya'nın "Ukrayna için kabul edilebilir herhangi bir koşulda" barış görüşmeleri yapmak için herhangi bir çaba göstermediğini iddia etti.

‘RUS EKONOMİSİNİ SIKIŞTIRMAK İÇİN…’

Wall Street Journal, Yellen'in yorumlarının, Washington'un yalnızca Ukrayna işgalini sona erdirmeye çalışmak yerine Rus ekonomisini "sıkıştırmak" için uzun vadeli bir kampanya yürütebileceğini öne sürüyor. Yellen, herhangi bir barış anlaşmasının ABD ve müttefiklerinin Moskova'ya uyguladığı yaptırımların gözden geçirilmesini içereceğini belirterek, "Sanırım bir barış anlaşması bağlamında yaptırımların ayarlanması mümkün ve uygun olabilir" dedi.

Bazı ABD'li vekiller, krizin Amerikan ordusunusavaşa sokmadan Rusya ordusunun imhasına yatırım yapmak için bir fırsat olduğunu söyleyerek bir "vekalet savaşı" olarak nitelendirdiler. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mart ayında yaptırımların “savaş ilanına benzer” olduğunu öne sürmüştü.

‘GÖZDEN GEÇİR’ TALİMATI

Biden yönetiminin, kış yaklaşırken işgalde diplomatik bir çözüme yöneldiği bildiriliyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'yi, Kırım'ın kontrolünü yeniden kazanma amacının yeniden gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere müzakere talepleri konusunda “gerçekçi” olmaya çağırdı.

Polemik Haber/DIŞ HABERLER