Politico'nun ABD’li bir diplomatın sözlerine dayandırdığı haberine göre, başlangıçta önümüzdeki bahar için planlanan değişiklik şimdi bu aralık için planlanıyor. ABD'li yetkililerin, bu ay Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen kapalı bir toplantı sırasında haberi NATO müttefiklerine ilettikleri söyleniyor.

‘UKRAYNA’YLA İLGİSİ YOK’

Politico'ya konuşan Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, ABD nükleer cephaneliğinin ayrıntılarını tartışmayı reddetti, ancak eski nesil B61 bombalarının B61-12 versiyonuyla değiştirilmesinin “uzun zamandır planlanan bir sürecin parçası” olduğunu söyleyerek "Ukrayna'daki güncel olaylarla hiçbir şekilde bağlantılı değil ve hiçbir şekilde hızlandırılmadı" dedi.

KRİTİK ZAMANLAMA

Haber, Batı ve Moskova'nın birbirlerini Rusya’nın Ukrayna işgali ortasında nükleer gerilimleri körüklemekle suçlamasıyla geldi. 17 Ekim'de NATO, 30 Ekim'e kadar sürecek ve B-52 uzun menzilli bombardıman uçakları da dahil olmak üzere 60'a kadar uçağın yer aldığı yıllık Steadfast Noon nükleer tatbikatını başlattı. 

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çarşamba günü ülkenin stratejik güçlerinin misilleme amaçlı bir nükleer saldırıyı simüle ettiği büyük ölçekli bir balistik füze tatbikatını denetledi. (RT)