Ukrayna işgalinin yanı sıra Suriye ve birkaç Afrika ülkesinde faaliyet gösteren askeri şirket olan Wagner Grubu, yıllardır ABD yaptırımları altında. Bloomberg'e göre, Wagner Grubu’nu terörist olarak kabul etmek, ABD'nin grubun üyelerini cezai olarak kovuşturmasına ve varlıklarına el koymasına izin verecek. 

Bloomberg’e isim vermeden konuşan kaynaklar, nihai kararın henüz verilmediğini söylerken, ABD hükümetinin Moskova ile "insani ilişkileri" potansiyel olarak tehlikeye atma endişesiyle çağrılara direndiğini de ekledi.

Wagner Grubu

PATRONU YALANLIYOR

Rus hükümeti, 2014 yılında işadamı Yevgeny Prigozhin tarafından kurulan grupla herhangi bir resmi bağı olduğunu sürekli olarak yalanladı. Batılı istihbarat ve siyasi aktivistler, Prigozhin'i Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kilit "müttefiki" ilan ettiler ve onu 2016’daki ABD başkanlık seçimlerine "karışmakla" suçladılar. 

‘FAALİYETLERLE ÜLKE POLİTİKASI UYUMLU’

CIA’in eski çalışanlarından James Petrila ve Phil Wasielewski, Wagner Grubu'nun faaliyetlerinin "Kremlin'in gizli ve açık dış politika hedefleriyle uyumlu" olduğunu iddia ederek, 2014'ten beri Suriye, Libya, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi yerlerde konuşlandırıldığını söylüyor. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER