New York Times’da yayınlanan iddia, “savaş planlarına, Rus askerleri, Kremlin'e yakın isimlerle yapılan görüşmelere ve röportajlara ve bazı isimsiz ABD'li yetkililere” dayanan uzun bir haberde belirtildi.

KRİTİK İSTİHBARAT BİLGİSİ GİZLENİYOR

Habere göre ABD, Gerasimov'un Moskova ile Kiev arasındaki çatışmanın ortasında nisan ayında cephe hatlarını ziyaret etme planlarını öğrendi. New York Times, ABD’li yetkililerin daha sonra Ukrayna'dan gelen bilgileri, Kiev'in generali öldürmeye çalışmak için kullanabileceği ve potansiyel olarak ABD ile Rusya arasında bir çatışmaya yol açabileceği korkusuyla saklamaya karar verdiklerini de ekledi.

Medya kuruluşu, Ukrayna ordusunun Gerasimov'un planları hakkında bilgi aldığını ve ABD'li yetkililerin Ukraynalılarla temasa geçip onlardan Rus generale yönelik bir saldırıyı iptal etmelerini istemeye sevk ettiğini bildirdi. New York Times, talebin Beyaz Saray ile istişareler sonrasında ortaya konulduğunu söyledi. Üst düzey bir ABD’li yetkili, "Onlara yapmamalarını söyledik. ‘Bu çok fazla olur’ dedik” dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER