Avukatları tarafından yapılan açıklamada, Brittney Griner'in geçen hafta Rusya başkentinin dışındaki bir gözaltı merkezinden transfer edilerek cezaevine doğru yola çıktığı belirtildi.

UKRAYNA İŞGALİNE GÜNLER KALA TUTUKLANDI

İki kez Olimpiyat altın madalyası alan Griner, Rusya'nın Ukrayna'ya asker göndermesinden bir hafta önce, 17 Şubat'ta Moskova'daki bir havaalanında, Rusya'da yasaklanan esrar yağı içeren elektronik sigarayla tutuklandı. Beyaz Saray, tutukluluğunu "yanlış" olarak nitelendirirken uyuşturucu bulundurma ve kaçakçılık suçlamasıyla dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Brittney Grıner 1

Çarşamba günü erken saatlerde Beyaz Saray’ın Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, "Brittney Griner'ın Rusya'da haksız yere gözaltına alınması gereken her bir dakika çok uzun" diyerek Biden yönetiminin "onun güvenliğini sağlamak için yorulmadan çalışmaya devam ettiğini" söyledi.

Griner suçunu kabul etti, ancak "dürüst bir hata" yaptığını ve yasaları çiğnemek istemediğini söyledi. Cezasına karşı yaptığı itiraz reddedildikten sonra bu ayın başlarında ABD'li yetkililer tarafından ziyaret edildi.