Virgil Griffith daha önce ABD yasalarını ihlal etmekten suçlu bulunmuştu. Daha önce, kripto para birimi eterinin arkasındaki teknolojiye odaklanan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ethereum Vakfı için çalıştı. Ceza, savcılar tarafından istenen asgari hapis cezası miktarıydı.

‘ADALET YERİNİ BULDU’

Virgil Griffith ayrıca 100 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Avukatı yaptığı açıklamada, cezanın hayal kırıklığı yarattığını ancak yargıcın "Virgil'in hayatını verimli bir şekilde sürdürmeye olan bağlılığını kabul ettiğini ve onun katkıda bulunacak çok şeyi olan yetenekli bir insan olduğunu" söyledi. ABD Avukatı Damian Williams yaptığı açıklamada "adalet yerini buldu" dedi.

Eylül ayında Griffith, blok zinciri teknolojisi hakkında bir sunum yapmak için Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a seyahat ederek ABD Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasasını ihlal etmekten suçlu bulundu. 

‘ULUSAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATTI’

Savcılara göre, California Institute of Technology'den doktorası olan Griffith, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından izin verilmemesine rağmen, Nisan 2019'da Çin üzerinden Kuzey Kore'ye Pyongyang Blockchain ve Cryptocurrency Konferansı'nda konuşmak için gitti. Savcılar, Griffith'in bu bilgilerin Washington'un nükleer silah geliştirmesi nedeniyle Kuzey Kore'ye uyguladığı yaptırımlardan kaçınmak için kullanılabileceğini söyledi.

Eylül ayında ABD Adalet Bakanlığı, yaptırımları baltalayarak "ABD'nin ulusal güvenliğini tehlikeye attığını" söyledi. Ethereum Vakfı, Griffith'in tutuklandığı sırada Kuzey Kore'ye seyahatini onaylamadığını veya desteklemediğini söyledi. (BBC)