Biden şimdiye kadar başkan olarak görev yapan en yaşlı kişi olsa da, doğum günü, şu anda tarihindeki ilk 80 yaşındaki kişi tarafından yönetilen ülke için bir kilometre taşını işaret ediyor.

biden-3

‘YAŞLILIK BAŞINA VURUYOR’

Cumhuriyetçiler, uzun süredir Biden'ın zihinsel olarak göreve uygun olmadığını savunarak, onun konuşmalardaki zorluğuna ve halkın önüne çıkma sırasındaki bariz kafa karışıklığına işaret ediyor. Politico’nun yaptığı bir araştırmada, seçmenlerin yüzde 48'inin Biden'ı akli dengesinin yerinde olmadığını düşünürken, yüzde 50'sinin başkanın "sağlık durumunun iyi olduğu" ifadesine katılmadığını ortaya koyuldu.

HEDEFİ TEKRAR ADAY OLMAK

Biden geçen hafta "niyetinin" 82 yaşında olacağı 2024'te yeniden göreve aday olmak olduğunu söylemişti. Bununla birlikte, Demokrat Parti'nin solcu tabanı şimdiden başka birini onun yerini alması için çağırıyor ve Reuters’ın bir anketi, Demokratların yüzde 46'sının onun bu zorluğu kaldıramayacağını düşündüğünü ortaya koydu.

Biden, 2024 seçimleri için aday olursa, geçen hafta başlarında adaylığını açıklayan eski Başkan Donald Trump ile karşı karşıya gelebilir. ABD halkı, 2024'te sandık başına gittiğinde Trump 78 yaşında olacak. Aynı Reuters anketi, Cumhuriyetçilerin yüzde 26'sının o zamana kadar onun da başkanlık için çok yaşlı olacağını düşündüğünü ortaya koydu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER