Irak hükümeti, ABD'nin İran destekli Haşdi Şabi'ye bağlı bir gruba yönelik hava saldırısı düzenlemesi hakkında açıklama yaptı. Başkent Bağdat'ın güneyinde gerçekleşen saldırının Irak ile koordinasyon içinde gerçekleştirilmediğini ifade eden Bağdat hükümeti, bu durumun Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini belirtti.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Irak hükümetinin açıklamasında söz konusu saldırının, Irak'ın toprak bütünlüğü ile IŞİD'le mücadeleye yönelik uluslararası koalisyonun misyonunu da açık bir biçimde ihlal ettiği ifade edildi.

Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması: Daha fazla destek yolda Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması: Daha fazla destek yolda

"FÜZE SALDIRILARINA YANIT VERİLDİ"

ABD Merkez Kuvvetleri (CENTCOM), bugün sabah saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak, ABD güçlerinin 22 Kasım Çarşamba sabahı Irak'taki iki tesise saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Açıklamaya göre, 'saldırılar, İran ve İran destekli grupların ABD ve koalisyon güçlerine yönelik 21 Kasım'da Irak'ta düzenlenen saldırı da dahil, kısa menzilli balistik füzelerin kullanımını içeren saldırılarına doğrudan yanıt olarak' gerçekleşti.

Haşdi Şabi, ABD'nin saldırısında üç üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Haşdi Şabi Füzeler Müdürlüğü, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, ABD'nin Babil vilayetine bağlı Curf en-Nasır bölgesine düzenlediği hava saldırısında Haşdi Şabi güçlerinden üç kişinin öldüğünü belirtti. Yerel basında çıkan haberlerde söz konusu saldırıda beş Haşdi Şabi üyesinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

"İLK KEZ BALİSTİK FÜZEYLE HEDEF ALINDIK"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sabrina Singh, 21 Kasım Salı günü düzenlediği basın toplantısında, ABD güçlerinin Irak'ta ilk kez balistik füzeyle hedef alındığını söylemişti. Açıklamaya göre, üsse yönelik saldırıda sekiz asker hafif yaralanmış, altyapıda hafif hasar meydana gelmişti. Singh, o esnada havada AC-130 uçağının bulunduğunu ve balistik füzenin geldiği noktayı tespit ederek saldırıya karşılık verildiğini söylemişti.

Bakanlığın verilerine göre, ABD güçlerine, 17 Ekim tarihinden bu yana 32'si Irak'ta, 34'ü Suriye'de toplam 66 saldırı düzenlendi. Söz konusu saldırılarda 62 kişi yaralandı.