Kasırga, güneybatı Florida'da karaya vurarak neredeyse 200 kilometrelik hızla ilerlerken, yaklaşık 2 milyon evi ve işyerini elektriksiz bıraktı ve birçok bölgede sele neden oldu. 

HASARIN BOYUTU HALA BELİRSİZ

Karanlıkla beraber güç ve iletişim ağları çökerken ve acil servis çalışanları kötü fırtınanın etkilerinden saklanmak zorunda kalırken, hasarın gerçek boyutu belirsizliğini koruyor. Fort Myers Beach ve diğer bazı kıyı kentlerindeki yerleşim alanları neredeyse tamamen sular altında kaldı, binalar hasar gördü ve ağaçlar ve elektrik hatları devrildi. Elektrik şirketi Florida Power and Light, Ian Kasırgası’nın yolunda olanları elektriksiz günler için hazırlık yapmaları konusunda uyardı.

VALİDEN ‘DUA EDİN’ AÇIKLAMASI

Milyonlarca Florida sakini, Perşembe günü Orlando'ya ve Atlantik kıyısına doğru devam ederken güçlü kasırganın doğrudan hedeflerinde kalıyor. Eyalet Valisi Ron De Santis gazetecilere verdiği demeçte, "İnsanlar için dua edin. Gerçekten silinmez bir etki bırakan bazı fırtınalar var. Bu o tarihi fırtınalardan biri olacak ve güneybatı Florida'daki toplulukları şekillendirecek ve devletimiz üzerinde derin bir etkisi olacak” dedi. (Guardian)