Washington Post'un bildirdiğine göre, milyarder ismin personellerine gönderdiği e-postada, kalmak isteyen çalışanların taahhüdü kabul etmeleri gerektiğini söyledi. Musk, Perşembe gününe kadar kabul etmeyenlere üç aylık kıdem tazminatı verileceğini de ekledi. 

‘YENİ TWİTTER’IN PARÇASI OLMAK İÇİN…’

The Guardian’ın incelediği e-postada Musk, Twitter'ın başarılı olması için "son derece sert olması gerektiğini" söyleyerek "Bu, yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışmak anlamına gelecek. Yalnızca olağanüstü performans geçme notu teşkil edecek" diye kaydetti. Çalışanlarına, "yeni Twitter'ın bir parçası olmak" istiyorlarsa Perşembe gününe kadar taahhüdü etmeleri gerektiği söyleyerek, çalışanlarına yazdığı e-postayı, "Kararınız ne olursa olsun, Twitter'ı başarılı kılma çabalarınız için teşekkür ederiz" diye bitirdi. 

Dünyanın en zengin adamı, şirketi 44 milyar dolara satın aldıktan sonra Twitter çalışanlarının yarısının işten çıkarılacağını duyurdu. Musk, şirketin günde 4 milyon dolar kaybettiği için kesintiler konusunda "başka seçeneği olmadığını" söyledi. "Gelirde büyük bir düşüş" için "reklamcılara baskı yapan aktivist grupları" suçladı.

UZAKTAN ÇALIŞMA DÖNEMİ BİTTİ

Raporlara göre girişimci geçen hafta Twitter çalışanlarına uzaktan çalışmanın sona ereceğini ve "zor zamanların" geleceğini söyledi. Bloomberg'in bildirdiğine göre, sosyal medya şirketinin sahibi personele gönderdiği bir e-postada, çalışanların ofiste haftada en az 40 saat çalışacağını söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER