Acun Ilıcalı, Enver Aysever'in programında Adnan Oktar ve çevresiyle annesini kaybettiği bir dönem 1 buçuk 2 yıl kadar görüştüğünü açıkladı. Oktar, Ilıcalı'dan bahsederken "o benim talebemdi" demişti.

2018 yılında yapılan operasyon sonrası Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Adnan Oktar örgütü, daha sonraki yıllarda gerek mahkeme süreci gerekse itirafçıların söyledikleriyle tartışılma konusu oldu.

Tarikat son olarak 'Kedicik' belgeselindeki kadınların anlattığı istismar olaylarıyla gündeme getirdiğini söyledi.

Oktar Cemaati ile bir dönem ilişkisi olduğu konuşulan isimlerden biri de televizyoncu Acun Ilıcalı olmuştu.

"ACUN BENİM TALEBEMDİ"

Adnan Oktar'ın "Acun Ilıcalı da abisi de benim talebemdi. Acun’un abisi doktordur. Hatta abisi uzun süre benim yanımda kaldı. Abisi Acun’dan aha eskidir. Acun da benim 10-15 yıllık talebem olmuştur. Acun çok yaman bir keratadır.

Küçük yaşta annesi babası trafik kazasında ölmüştür. Küçük sevimli bir kızı vardır, o zamanlarda onu çok severdik" demiş ve Ilıcalı hakkında uzun süre konuşulacak kelimeler sarf etmişti.

Ilıcalı son olarak Oktar’ın o iddialarına yanıt verdi.

Gazeteci Enver Aysever'in programında katılan Ilıcalı şu açıklamalarda durumu şöyle anlattı:

Özgür Özel: Rakibe saygı duymak erdemdir Özgür Özel: Rakibe saygı duymak erdemdir

"MANEVİ AÇIDAN YAKIN HİSSETTİM"

"Ben o zamanlarda 19 yaşındaydım. Annemlerin rahmetli olduğu bir döneme denk gelmişti. Manevi açıdan yakın hissettiğim dostlarımla bir dönem görüşmüşlüğüm olmuştu. Yaklaşık 35 sene önceydi. 1 buçuk 2 yıl kadar sürmüştü. Sonra bulunduğum ortamı beğenmeyerek oradan ayrılmıştım."

Acun Ilıcalı, Aysever'in yakın dönemde tekrar görüşüp görüşmediği sorusuna "35 yıldır görüşmüyorum hatta neredeyse 50 yıl oldu. Ondan sonra ne bir kere gördüm ne de yan yana geldim. N’apalım şimdi?" dedi.

NE OLMUŞTU?

Adnan Oktar hakkında "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 891 yıl hapisle cezalandırıldığı davada HSK 2. Ceza Dairesi Adnan Oktar'la irtibatlı oldukları tespit edilen 5 yargı mensubu hakkında yargılama izni vermişti.