Alman basınından flaş iddia: Türkiye'den sığınma başvurularında rekor Alman basınından flaş iddia: Türkiye'den sığınma başvurularında rekor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı Toplantısı TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'UYMAK ZORUNDA OLDUKLARI HUSUSLAR VAR'

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına ilişkin konuşan Tunç, Şebnem Korur Fincancı’nın Türk askeri ile ilgili iddiasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bakan Tunç, Terörle mücadeleyi zaafa uğratmanın bir parçası. Bu yargının konusu oldu ve dava açıldı, ceza almıştı. O süreç devam ederken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, TTB Kanunu'nda kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uymak zorunda olduğu hususlar var. Burada kendi kanunlarına aykırı bir tutum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı davaname hazırladı. Ankara 31. Asliye Hukuk da karar verdi. TBB yöneticilerinin görevden alınması kararını verdi. Yerlerine delegelerden bir yönetim belirlenecek. Bu yargısal bir karar. Yargının kararı söz konusu. Hep beraber süreçleri takip edeceğiz.