Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebebiyet veren Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’ye gelmesi ve yargılanması için adımlar attıklarını ifade etti. Tunç, sporda şiddet noktasındaki sorunları ortadan kaldırmak için de gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SAVCI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Avukat Buket Nurşah Tekışık’ın Çağlayan Adliyesi’nde bir terör savcısının odasında İnstagram hesabından “Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya öğrenirim” ifadeleriyle paylaştığı fotoğrafa ilişkin, hem avukat hem de savcı ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ekonomik krizin faturası vatandaşa: Geçmişte neredeydiniz? Ekonomik krizin faturası vatandaşa: Geçmişte neredeydiniz?

'HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN BİR YABANCI KARŞISINDA HAK HUKUKUNUN İHLALİNİ KABUL ETMEYİZ'

İstanbul’da trafikte seyreden motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne sebebiyet veren ve olayın ardından yurt dışına çıkış yapan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamud hakkında konuşan Tunç, şunları söyledi:
“Sanığın Türkiye’ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunu ihlalini kabul etmeyiz.”

'SPORDA ŞİDDET KONUSUNDAKİ SORUNLARI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK'

Hakemlere yönelik saldırılarda hukuki gelişmelerin ne şekilde ilerleyeceğine yönelik açıklamalarda da bulunan Tunç, “Ankaragücü Rizespor maçındaki olaylar hepimizi üzen olaylar. O nedenle sporda şiddet noktasında kanunumuz var. Bu kanunun uygulanmasını sürdüreceğiz. Bu yasakları ihlal edenlerle önemli yaptırımlar var. Sorunları da ortadan kaldırabilmek için yeniden değerlendirme yapmamız gerektiğini görüyoruz ve bu bakımdan bir çalışma başlattık” diye konuştu.