Aynı zamanda Kortrijk şehrinin belediye başkanı olan Vincent Van Quickenborne, devlet yayıncısı RTBF tarafından yayınlanan bir video mesajında "uyuşturucu mafyasını" suçladı.Yerel bir etkinlikte, bir dinleyici kitlesine hitaben yaptığı konuşmada, federal bir savcının kendisini hedef alan bir kaçırma planı konusunda uyardığını söyledi.

‘SIKI GÜVENLİK ALTINDAYIM’

Van Quickenborne, “Şu an için sıkı güvenlik altına alınacağım ve önümüzdeki günlerde planlanan bazı faaliyetlere katılamayacağım. Hoş değil ama anlaşılır.Açık konuşayım: Bunun arkasındaki insanlar amaçladıklarının tam tersini başarıyorlar. Savaşmaya devam etmemiz gerektiğine olan inancımı güçlendiriyor. Suçlular kendilerini kapana kısılmış hissediyorlar. Bu his doğru. Çünkü eskisinden daha fazla insan gücü ve kaynakla organize suçla mücadeleye devam edeceğiz.Demokratik hukuk devletimizde asla şiddete boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir zaman” diye ekledi. 

Federal savcılar tarafından yapılan açıklamada, polisin ciddi bir "tehdit" olduğunu öne sürerek Van Quickenborne için güvenliği artırdığını söyledi. Hollanda'da üç kişinin gözaltına alındığını ve Belçikalı yetkililerin iadelerini istediklerini söylediler.Lahey'deki Hollanda savcılığının bir sözcüsü, tamamı Hollandalı olan üçlünün 20, 29 ve 48 yaşlarında olduğunu söyledi. Pazar günü, bir adli kaynak Hollanda'da dördüncü bir şüphelinin tutuklandığını söyledi.

BAŞBAKANDAN SERT TEPKİ

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Quickenborne'a yönelik tehdidin “tamamen kabul edilemez” olduğunu söyledi. 

Flaman gazetesi HetLaatsteNieuws'ta yer alan bir haberin ardından, bakanın Kortrijk'teki evinin yakınında görülen bir araçta otomatik bir silah bulunduğu doğrulandı. Belçikalı haber kuruluşu VRT, araçta ateşli silahlar ve iki şişe benzin bulunduğunu bildirdi. (Guardian)