İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamayarak masadan ayrılmasının yankıları sürüyor.

Millet İttifakı’nın beş lideri bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde toplanacak. 

'BEKA, HAYSİYET MÜCADELESİ'

Toplantı öncesi CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'ndan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Kuşoğlu paylaşımında, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu memleket, rejim, demokrasi, beka, haysiyet mücadelesini bu Millet, Millet İttifakı anlayışıyla kazanmak zorundadır" dedi.

'KRİZLER AŞILMAK İÇİN VARDIR'

Akşener'in danışmanı Baver Miroğlu da Twitter paylaşımında, "Krizler aşılmak için vardır. Masa fabrika ayarlarına geri dönmeli" dedi.

AKŞENER NE SÖYLEMİŞTİ?

Akşener, FOX TV'deki Çalar Saat programında şunları söylemişti:

"Sayın Kılıçdaroğlu ortak olarak adayın belirleneceğini kendi ilan etti. CHP'de Sayın Bülent Kuşoğlu'nun Sayın Hande Fırat'a verdiği bir beyanat var. Bu masa Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmuş olduğunu betimleyen ve onun aday olmadığı takdirde masanın dağılacağını söyleyen bir şey. Bir tekzip görmedi bu. Sayın Bülent Kuşoğlu muhasebeden sorumlu genel başkan yardımcısı, biliriz ki Sayın Kılıçdaroğlu'na çok yakın bir insandır. Dolayısıyla bu kabul gören bir durumsa ben de diyorum ki biz de o zaman bu Altılı Masa'nın liderleri olarak, bizim o masaya otururken ki bilgimiz nedir, gücümüzü, enerjimizi birleştireceğiz ve 13. Cumhurbaşkanını seçtireceğiz. O zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur ki bu tartışmadan uzak, o bir noterlik görevi gören bir masa. Benim bilgimin içinde bu masa noter görevi görmeyecek. Yani bize söylenen o değil. Buradaki çelişki kısmı, aslında bize ait değil."