Hatay'ın İskenderun ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'nde gönüllü olarak çalışan depremzedelere yardım eden, Ekmek ve Gül, DİSK, ODTÜ Mezunları, Rotary Kulübü'nün çadırlarını kaldırdı. Gönüllüleri ise çadırkent dışına çıkardı. Tepki gösteren gönüllüler ise tepki göstererek, “Yaka paça dışarı atıldık. Bu şekilde halka ceza kesiyorlar. Kabul etmiyoruz” dedi.

'DEPOMUZU AFAD'A VERMEMİZİ İSTEDİLER'

BirGün'e konuşan Ekmek ve Gül üyesi Mevhibe Akdeniz, yaşananlar ile alaklı şu şekilde anlattı:

“1 gün önce akşam saatlerinde başladılar, dün tamamen ayyuka çıktı. ‘Kız Kardeşlik’ adına İstanbul’dan tırımız geldi. Depomuza ürünler sığmadığı için, izinle, kapalı spor salonuna eşyalarımızı götürdük. Dağıtımı oradan yapabileceğimizi söyledik. Dün de dağıtıma çıkmışken kaymakamlıktan geldiler ve ‘anahtar nerede’ diyerek insanları dışarı attılar. Ürünlerimizi alabileceğimizi söylediler ama ürünler akşam saatlerinde arka kapılar açılarak halka kendi isteklerine göre verildi. Zaten halk için gelen ürünlerdi önemli değil fakat bir düzenle dağıttırıyoruz. Alanda gönüllü bulunan Rotary'den başlanarak çadırlar düzenlenecek diyerek yağmurun altında insanları eşyaları ıslanmış bir şekilde dışarı atıldı, çadırlar sökülmeye başlandı. Daha sonra bizim yanımıza gelerek bizim depomuzu istediler ve AFAD’a vermemizi istediler. Vermek istemedik. İlk gün kaymakamlık olarak ikinci gün AFAD olarak geldiler ve ellerinde yazılı bir belge olduğunu göremeden polis ekipleriyle bizi alandan kovdular.”

'BU YAĞIŞTA GÖNÜLLÜLER SOKAĞA ATILIYOR'

Yurttaşlarında bu davranışa tepki gösterdiğini belirterek açıklamasına devam eden Akdeniz, "Ekmek ve Gül çadırımızı, kadın çadırımızı ve çocuklar için kurduğumuz oyun çadırımızı söktüler. Her şeyi söküp aldılar ‘buraya AFAD bakacak’ dediler. Biz buraya geldiğimizde burada hiçkimse yoktu, yapılan yardım yoktu. Biz bir bağ kurduk ve bize böyle yaklaşıldı. Bize uygulanan muameleyi biz kabul etmiyoruz. Bize gösterilen bir alan da olmadı. Yaka paça bizi sokağa attılar. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz ama dayanışmayı bırakmayacağız. Ortalık sel götürüyor. Bu yağışta gönüllüler sokağa atılıyor. Bizler yeniden devam edeceğiz. Halkla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Halka ceza kesiyorlar ve bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Konu ile ilişkin bir de Gıda-İş Sendikası'ndan bir açıklama geldi:

"Bir an önce kurduğumuz çadırlarımızdan ve topladığımız yardımlardan elinizi çekin"