Mürsel Nebizade, 2021 yılının ağustos ayında Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından Kabil'de kalan birkaç milletvekilinden biriydi. Devralmadan bu yana şehirde önceki yönetimden bir milletvekili ilk kez öldürüldü.

BİR GÖREVLİ PARA VE MÜCEVHERLERLE KAÇTI

Yerel polis şefi Molvi Hamidullah Halid, Nebizade ve korumasının cumartesi günü saat 3 civarında aynı odada vurularak öldürüldüğünü, ağabeyinin ve ikinci bir güvenlik görevlisinin yaralandığını ve üçüncü güvenlik görevlisinin, para ve mücevherlerle olay yerinden kaçtığını söyledi. Halid, soruşturmaların sürdüğünü söylerken, cinayetin nedenleriyle ilgili soruları yanıtlamadı.

‘HALKIN HİZMETKARIYDI’

Afganistan'ın batı destekli eski hükümetinde üst düzey bir yetkili olan Abdullah Abdullah, Nebizade'nin ölümüne üzüldüğünü ve faillerin cezalandırılmasını umduğunu söyleyerek eski vekili "halkın temsilcisi ve hizmetkarı" olarak nitelendirdi.

Nebizada, 2019'da Kabil'i temsil etmek üzere seçildi ve Taliban devralana kadar görevde kaldı. Parlamento savunma komisyonunun bir üyesiydi ve özel bir sivil toplum grubu olan İnsan Kaynakları Geliştirme ve Araştırma Enstitüsü'nde çalıştı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER