Afyonkarahisar Belediyesi’nde böcek (gizli kamera) bulunduğu iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Olayla ilgili ‘Kovuşturmaya yer yoktur.’ kararı çıktı.

İzmir'deki elektrik faciasında yeni gelişme: 9 şüpheli mahkemeye sevk edildi İzmir'deki elektrik faciasında yeni gelişme: 9 şüpheli mahkemeye sevk edildi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, katıldığı bir televizyon programda; makam odasında böcek (gizli kamera) bulunduğunu iddia etti.

İddialar üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Belediye çalışanları ile Başkan Köksal’ın bilgisine başvurulmasının ardından inceleme ve soruşturma tamamlandı.

"KOVUŞTURMAYA YER YOK" KARARI

Soruşturmada belediye yazı işleri müdürlüğüne yazılı olarak sorulan ‘Afyonkarahisar Belediye binasında bulunduğu iddia edilen gizli dinleme ve izleme cihazlarının, cihaza ait materyallerin nerede/kimde olduğuna ilişkin bilgi verilmesi, gizli dinleme ve izleme cihazları ile materyallerin yapılan incelemeye esas olmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi’ sorusuna ise birimin ‘Cihazlar görülür görülmez anında imha edilip atılmıştır’ cevabını verdiği öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşmada karar çıktı. Kamu davası açılması için yeterli delil ve şüphe olmadığından “Kovuşturmaya yer yoktur.” kararı verildi.