Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları durumunda "belediyeler bize kalacak" dedi.

'DETAYA GİRMEYİ DOĞRU BULMUYORUM'

T24'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Cansu Çamlıbel'in "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın genel başkanlarla aynı statüde olmalarına masada bazı itirazlar olduğuna" dair konuşmasına Davutoğlu'ndan "Evet, oldu. Ama onlar geçti. Ben o itirazların detayına girmeyi doğru görmüyorum" şeklinde cevap verdi.

'KİMSE HEVESLENMESİN'

Beledeiye başkanlarının Cumhurbaşkanı yardımcılığı durumunda beledyelerin aklıbetine ilişkin açıklamalarda da bulunan Davutoğlu, "Belediye başkanları eğer istifa ederse bu sefer belediyeleri AK Parti’ye vermiş olacaksınız. Masadaki itirazlardan biri de buydu. Diyoruz ki o gün geldiğinde ya anayasal bir düzenleme yaparız ya da cumhurbaşkanı uygun bir zamanda bu atamayı yapar. Kimse heveslenmesin, belediyeler bize kalacak" dedi.

BEŞTEPE'DE HAKİMİYET MAOCULARDA

AK Parti'den tasfiye edildiklerini aktaran Ahmet Davutoğlu "Biz AK Parti’den tasfiye edildik. Bizim yerimize Erdoğan, Bahçeli’yi ortak seçti, Perinçek’i ortak seçti. Perinçek vurgusunu yapma sebebim şu; bugün Beştepe’de o zihniyete sahip olan insanlar egemen. Beştepe’nin en etkili bazı danışmanları 70’li, 80’li yılların dogmatik Maoist, ulusalcı isimleri. Biliyorsunuz AK Parti Genel Merkezi’nin şu an Türk siyasetinde bir etkisi yok. Güç Beştepe’de" şeklinde iddialarda bulundu.

'KÜRTLER SEROK AHMET ALEVİLER CAN AHMET DİYE ÇAĞIRIRLAR'

Kültürel farklılıkları hiçbir zaman dillendirmediğini aktaran Davutoğlu, "Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na hiçbir zaman Alevi kimliği üzerinden bakmadım, siyaseten rekabet ederken de. Sayın Kılıçdaroğlu ile iki seçim rekabet ettim. Bir yerde bile imayla benim kimlik meselesini gündeme getirdiğim görülmemiştir. Alevi kültürünü iyi bildiğimi düşünürüm ve bu kültürün Türkiye’nin zenginliği olduğuna inanırım. Evet Sünni’yim ve Türküm. Ama Kürtler bana “Serok Ahmet” der. Alevi dedeleri benim o ziyaretlerimden sonra hep saygı göstermişlerdir, onlar da beni “Can Ahmet” diye çağırırlar" dedi. 

'FAİLLER YAKALANDI'

Suruç ve Ankara Garı katliamına ilişkin de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Olayların failleri yakalandı. Suruç katliamının da Ankara’nınkiler de yakalandı. Bakarsanız o dönem bütün Avrupa’da terör olaylarının olduğu bir dönemdir. Madrid’te, Paris’te…IŞİD bağlantılı terörün çok yaygın olduğu bir dönemdi" dedi.

(KAYNAK)