Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin 30. İl Başkanları Toplantısında konuştu. 

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar:

"Arkadaşlarımızın evleri kurşunlandı. Cuma namazına giderken arkadaşlarımız saldırıya uğradı. Onlar şahsi bir hikaye yazmak için yola çıkmamışlardı. Milletin hikayesini yazmak için çıkmışlardı. Aramıza korkanlar gelmesin demiştim. Yüzükle başladıkları yolculuklarda, büyük servetler tüketecekler gelmesin demiştim. Bir il başkanımız, il binasının kirasını ödemek için arabasını sattı. 3 yıl boyunca zor günler yaşadık. Partimizi Türkiye'nin harmanı olarak kurduk ama Altılı Masa ile bu harmanı büyüttük. Kısa süre önce kendilerine idam ipi atanların, Resulullah'a hakaret edenlerin peşine takılanlar, bize kimlerin peşine takılıyorsunuz dediler.

'HER AY DAĞILACAK DEDİKLERİ İTTİFAKTA 1 YIL TAMAMLANDI'

Her ay dağılacak dedikleri ittifakta 1 yıl tamamlandı. Gurur duyuyorum. Bir yıldır bize aday baskısı yapıyorlar. Bizim için kişi değil sistem önemli. Baskılara boyun eğip açıklasaydık baskılara boyun eğmiş olacaktık. Biz bir mimari inşa ediyoruz. Devleti ehliyeti olmayan kimseye teslim etmeyiz. Gecekondu gibi sökülüp tekrar yapılan bir kaos değil, Selimiye gibi bir mimari yapacağız devleti.

davutoglu konusmasi2

'HEPSİNİ DEVİRMEYE GELİYORUZ'

Onların altılı masasında, Erdoğan, 90'lı yılların başbakan yardımcısı Bahçeli, Şeytan Ayetlerini basan Perinçek, Başkentin ortasında bir kişiyi katleden mafyatik bir çete, yolsuzluk baronları ve dış mihraklar. Biz bunların hepsini devirmeye geliyoruz.

Bana serok demeye devam etsin. Bahçeli bir iddiada bulundu. Açıklamanız hangi büyükelçilikte kalame alındı dedi. Dürüst bir devlet adamıysan ispatlayacaksın. O zaman kim büyükelçiliğe götürdüyse hesap sorarım. Sana bağlı İçişleri Bakanı da aynısı söyledi. Çıkın açıklayın. Ya adınızı değiştirin, ya da doğru dürüst devlet öğrenin sayın Bahçeli.

'ARTIK MİLLET İTTİFAKI'YIZ'

Bahçeli ne yaparsan yap, Sinan Ateş dosyasını sana kapattırmayacağız. Herkesten siyasetçi olmasını beklemiyoruz ama insan olmasını bekliyoruz sayın Bahçeli. Dicle kenarında bir kuzu kaybolsa diye söylediğimiz şiirleri hatırla Erdoğan, Ankara'nın göbeğinde bir yiğit öldürüldü. Neden susuyorsun. Ankara'da insanlar güvende değilse bir İçişleri Bakanı istifa etmeli. Belki de görevden affını istemeli.  Şimdiye kadar Altılı Masa diyorduk, yeter söz milletindir denilince biz de Millet İttifakı denilmesini kabul ettik. Artık Millet İttifakı'yız."

POLEMİK HABER/ KADİR KAPLAN