Bursa’da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan C. M. A.,  Antalya’da yaşayan annesi Yasemin A.’ya teslim edilmesinin ardından yapılan araştırma sonrası annesinden alınarak Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde koruma altına alındı.

Bakanlığın açıklamasında, Nilüfer ilçesinde bir çöp evde bulunan C.M.A. ile ilgili olarak sürece ilk andan itibaren müdahil olunduğu hatırlatılırken çocuğun velayetinin eşinden boşanan anne Yasemin A'ya verildiği, annenin çalışmak için Antalya'ya gittiğinde çocuğa anneannesinin baktığı belirtilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Anneannenin vefatıyla beraber evde birlikte yaşadıkları teyze ile kalan küçükten bir süre sonra haber alamayan anne Yasemin A'nın 2020 yılında kayıp ilanı verdiği bilgisi edinilmiştir. Teyze Kamuran Pınar A'nın ev kirasını ödememesi nedeniyle mahkemece evin tahliyesine karar verilmiş ve hükmün icrası sebebiyle eve girildiğinde çocuk sağlıklı olmayan bir evde bulunulmuştur."

Ayrıca açıklamada, çocuğun genel durumuna ve sürece ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Polis eşliğinde emniyete götürülen küçük çocuk, emniyetteki işlemlerinin ardından Bursa İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Müdürlüğümüzce çocuğun öz bakımları yapılmış, akabinde genel sağlık tetkikleri için hastaneye götürülmüştür. Hastane sürecinin ardından Bursa'da savcılık kararıyla anneden alınarak Bakanlığımız kurumlarında koruma altına alınmıştır. Teyze Kamuran Pınar A'nın 16 yaşında olan kendi çocuğuna da ulaşılmış ve Bursa'da koruma altına alınmıştır. Kamuran Pınar A. Bursa'da gözaltında tutulmaktadır."

MUHAMMED 17 KİLO 138 SANTİM

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise "Muhammed'in sağlık durumu gayet iyi" dedi. Özkan, canlı yayında şunları söyledi: "Muhammed tedavi altında. Sağlık durumu gayet iyi. Gerekenleri yapıyoruz. Protein ve kalori desteği olacak. Sıvı açığı var. O açığı telafi edeceğiz. Amaç yaşıtlarını yakalaması. Beklentim korkak bir çocuktu. Ama çok gülümsüyordu. Şu an için enerjisi az. 17 kilo 138 santimmiş... Burada olmaktan mutlu. Oyuncağı görünce çok mutlu oldu. Beni en çok üzen şey okula gidememiş olması. Zaten devletimiz ona sahip çıkacak. İnşallah çok kısa zamanda onu topluma kazandıracağız."