Menzil tarikatına ait bir köyde 1100 çocuğun kalmasınına dair soruları "Aileler, çocuklarını diledikleri yerde bulundurabilirler. Karışacak halimiz yok. İstismar, ihmal yoksa görevimiz başlamaz" sözleriyle savunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık hakkında Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Antalya Şubesi suç duyurusunda bulundu.

Veli-Der, suç duyurusunda, Bakan Yanık’ın "Görevi ihmal ve görevi kötüye kullandığını" iddia etti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Veli Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, şunları söyledi:

AİLELER ÇOCUKLARINI ARIYOR

“Aileler,sosyal medyada paylaştıkları ve enkaz bölgelerine astıkları ilanlarla,depremden sonra bir daha haber alamadıkları, ayrı düştükleri, çocuklarını, yakınlarını aramaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık konuyla ilgili olarak ‘endişeye mahal olmadığı' yönünde açıklamalar yaptı. STK, dernek ve siyasi partilerin oluşturdukları ihbar hatlarına, sosyal medya hesaplarına kayıp ve refakatsiz çocuklara ilşkin onlarca bildirim, şikayet ve talep iletilmiştir”

1100 ÇOCUK TARİKATLARA 'EMANET'

Deprem felaketinde hayatını kaybeden, yetim ve öksüz kalan çocukların; devlet koruması dışında kimi dernek, vakıf, cemaat ve tarikatlara teslim edildiği yönünde haberler yapıldığını belirten Koç, “Merkezi Adıyaman’ın Kahta İlçesine bağlı Menzil Köyü’nde olduğu bilinen Menzil Tarikatı’nın yetkilileri, Buhara Evleri adı verdikleri yerleşkede 2 binden fazla depremzede çocuğu ‘misafir ettiklerini’, halihazırda 1100 çocuğun yanlarında kaldığını açıklamıştır. Menzil Tarikat’ına ait sosyal medya hesaplarından Buhara Evleri’nde tutulan deprem mağduru çocuklara ilişkin görüntüler yayınlamıştır” ifadelerini kullandı.

BAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

“Veli Der Genel Merkezimiz bugün tüm şubeler adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık’ın, refakatsiz kalmış depremzede çocuklarımızı hemen koruma altına almak asli görevi iken, bu görevini yerine getirmeyerek ve bu çocuklarımızın yasadışı dini yapıların eline düşmesine sebep olarak TCK’nin 257. Maddesine göre 'Görevi İhmal ve Görevi Kötüye Kullanma' suçu işlediğini düşünüyor ve hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk.”

(KAYNAK)