AK Parti Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, bugün ATO Congresium'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı.

KİM BU MEHMET ÖNTÜRK?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da ise Mehmet Öntürk'ü çıkardı. Peki kim bu Mehmet Öntürk?

Öntürk, Hatay Kırıkhan doğumlu. Eğitim hayatına Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nde başlamış ve bu bölümden mezun. AK Parti Hatay İl Başkanı ve potansiyel HBB Başkan adayı Mehmet Öntürk FETÖ ile olan ilişkileriyle de Hatay halkı tarafından tanınıyor.

FETÖ LİDERİ GÜLEN'LE FOTOĞRAFI ÇIKTI

Aday gösterilmesinin ardından Öntürk'ün Fetullah Gülen’e ziyaret fotoğrafları ortaya çıktı.

Mevcut AK Parti İl Başkanı Mehmet Öntürk’ün, FETÖ lideri Fethullah Gülen'in Pensilvanya’ya neden gittiği bilinmiyor. Bu tür isimler aday gösterilmese de parti teşkilatlarında görevlerine devam edebiliyor.

FETÖ ÖRGÜTÜNE 20 TON DEMİR BAĞIŞLAMIŞ

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan'a ait olduğu tespit edilen ifadeye göre, Öntürk yalnızca Güne'e ziyaretiyle kalmamış aynı zamanda FETÖ terör örgütüne 20 ton demir bağışı da yapmış. Ancak bu bağışın ne şartla ya da ne karşılığında yapıldığı bilinmiyor.

Çukura düşerek ölen Edanur'un soruşturmasında yeni gelişme! Gözaltı kararı verildi Çukura düşerek ölen Edanur'un soruşturmasında yeni gelişme! Gözaltı kararı verildi

Şahan'ın FETÖ ile ilişkisinin tespitinin ardından verdiği ifadede, bulunduğu Belen Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne ziyarete gelen ve o sırada milletvekili adayı olan Öntürk, FETÖ'den ihraç edilerek tutuklanan öğretmenlere ne istediklerini soruyor. Yapımı devam eden yurt için inşaat malzemesi isteyen öğretmenlere 20 ton demiri birkaç telefon görüşmesine ayarladığı da ifadede yer alıyor.

BEKİR ŞAHAN DA FETÖ'DEN AÇIĞA ALINMIŞTI

Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 20 Mayıs 2014 tarihinde vekaleten atanan Bekir Şahan, Hatay’da yürütülen FETÖ/PYD soruşturması kapsamında açığa alındı. Şahan’ın kadrosunun halen Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde olduğu ve açığa alma kararının da Hatay Valiliği tarafından verildiği kaydedildi.

Ortaya çıkan bu fotoğrafın AKP cephesinde nasıl karşılanacağı da merak konusu. Zira, 'Kandırıldıklarını' söylemeleriyle işin içinden çıkmaları da çok mümkün