AK Parti'nin bugün saat 16.00'da HÜDAPAR ile görüşeceğini belirten Yavuz, aday müracaatlarının 16 Mart'a kadar devam edeceğini adaylık aidatı yerine AFAD'a bağış yapılacağını da ifade etti.

MÜRACATLAR 16 MART'A KADAR

Başkan Yardımcısı Yavuz, milletvekillliği adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, "seçimlere ilişkin, müracatların il başkanlıkları ve genel merkezden alınması şeklinde karar verildi. Aday müracatların 16 Mart'a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular, yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak" dedi.

HÜDAPAR İLE GÖRÜŞME BUGÜN

"Sayın Cumhurbakanımızın seçim kararıyla birlikte işler hızlandı. Biz de bir kısım partiler ile görüşme halindeyiz" diyen Yavuz, "Cumhur İttifakı'nın iki bileşeni olarak AK Parti ve MHP olarak geçen dönem kurduğumuz birliktelik mukem şekilde devam ediyor. İstişarelerimiz, toplantılarımız devam ediyor. Büyük Birlik Partisi ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Onun dışında HÜDAPAR ile temaslarımız oldu. Cumhur İttifakı'nın adayına oy vereceklerini dile getirmişlerdi. Bugün saat 16.00'da HÜDAPAR ile görüşeceğiz. Yeniden Rehaf ile görüşmemiz oldu" ifadelerini kullandı.

3 DÖNEM VEKİLLİĞİ YAPMIŞ OLANLAR DA BAŞVURABİLECEK"

Tüzüğümüzde 3 dönem kuralı vardı. O 2017'de MKYK'ya bırakıldı. O MKYK’nın vereceği karar. Dolayısıyla 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alınabilecek."

(KAYNAK)