Gıda ve enerji fiyatlarındaki enflasyon artışı hayat pahalılığını giderek artırırken, Türkiye'deki sığınmacılar gündemden düşmüyor. Muhalefet, iktidarın ‘açık kapı politikası’ nedeniyle Türkiye’ye kontrolsüz akın olduğu eleştirilerini dile getirirken, AK Partili vekillerin de durumdan rahatsız olduğu ortaya çıktı.

MECLİS KULİSLERİ KARIŞTI: AK PARTİLİLER DE DERTLİ

Diken’de yer alan habere göre, AK Partili milletvekillerinin de bu konuda ‘dertli’ olduğu konuşuluyor. AK Partililerin Meclis’teki sohbetlerinde “Gittiğimiz her yerde bizim seçmenimiz bile bize kızıyor” dediği belirtiliyor.

Seçmenlerin ilettiği ‘şikâyetler’i doğrulayan AK Partili bir isim şunları söyledi:

“Seçim bölgemizdeki herkesin ilk sorusu ‘Ne yapacaksınız’ oluyor. Seçmen bir kenara, yereldeki parti çalışanlarımız bile bize şikâyette bulunuyor. Bu sorulara yetişmekten hatta yetişememekten yoruldum.”

'İSTENMEYEN OLAYLARA RAMAK KALDI'

Bir iftar yemeğinde çok sayıda partili “Suriyelileri istemiyoruz” deyince zorlandığını aktaran AK Partİli siyasetçi, bir endişesini de şöyle dile getirdi:

“İşi olmayan eskiden iş isterken, şimdi işinin olmamasını Suriyelilere bağlıyor. Hayat pahalılığını bile onlara bağlıyorlar. Esas korkum, bir kıvılcımla istenmeyen olayların yaşanması. Buna ramak kaldı.”

'İNANDIRICILIĞIMIZI DA YİTİRDİK'

AK Partili isim, seçmenin daha önce “Din kardeşlerimiz bize sığındı” dediklerinde yumuşadığını ama son zamanda bunun da geride kaldığını söyledi: “Suriyelileri açıklayabiliyorduk, ardından Afganlar gelmeye başladı. Seçmen de bize ‘ Suriye komşu da Afganlar nasıl geldi’ diye soruyor. İnandırıcılığımızı da yitirdik.”

'SEÇİME GÖRE DEĞİŞEBİLİR'

Durum parti yönetimine iletilmiş. Halen karar organlarında konuşulması bekleniyor.

Aynı isim, çözümsüzlüğün kendilerinin aleyhine olduğu görüşünde. Son dönemde çeşitli ülkelerden gelen sığınmacıların sayısındaki artışın da AK Parti tarafından yeteri kadar izah edilemediğini düşünüyor. Seçime doğru partisinin sığınmacılar konusundaki politikasının ve söyleminin değişeceğini umuyor.