Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktıkları sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından yaralanan Sinan Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

'PARTİYE YÖNELİK SALDIRI'

Muhalefet liderleri, hem AK Parti hem de MHP’nin konuya ilişkin ‘sessizliğine’ dikkat çekerek, cinayetin aydınlatılmasını talep etti. MHP’yse cinayetten beri sessizliğini korumuş, Sinan Ateş’le ilgili 4 Ocak’a kadar taziye mesajı bile yayımlamamıştı. 4 Ocak’ta genel başkan yardımcısı Semih Yalçın imzasıyla yayımlanan metinde, Ateş cinayetiyle ilgili tartışmaları ‘partiye yönelik saldırı’ olarak nitelendirilmişti. Metinde Sinan Ateş’in ismi geçmezken, cinayetle ilgili de tek kelime edilmemişti.

ZİYARET 1 HAFTA SONRA GERÇEKLEŞTİ

Devlet Bahçeli’nin debir dönem MHP Genel Merkezi’nde de danışmanlık yapmış Sinan Ateş ile ilgili sessizliğini koruyor. AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 30 Aralık'ta silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti. Halk TV'nin aktardığı habere göre, ziyaret bugün akşam saatlerinde gerçekleşti. Cinayetten 1 hafta sonra gerçekleştirilen ziyarete ilişkin gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'deki Perdenin Önü Arkası programında, şu bilgileri paylaştı: "Davut Bey Beştepe'den geldiğini, Cumhurbaşkanı'nın selamını getirdiğini ve Cumhurbaşkanı'nın kendisine 'biz bu olayı çözeceğiz, sonuna kadar yanındayız' dediğini aktarmış aileye."