Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki krizde Erdoğan'ın net tavır koymasından sonra yandaş medya da atağa kalktı. Ancak yorum ve haberlerle yetinmeyen Yeni Şafak Gazetesi Anayasa Mahkemesi üyelerinin fotoğraf ve isimlerini koyarak açıkça hedef gösterdi. Bundan yıllar önce Vakit Gazetesi Danıştay üyelerini hedef göstermiş ve uğradığı saldırı sonucu bir Danıştay üyesi yaşamını yitirmişti

Yargıtay 3. Dairesi’nin, Can Atalay’a ilişkin ‘hak ihlali’ kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) ile yaşadığı gerilim ve Türkiye'nin içine düştüğü hukuk krizi artarak sürüyor. Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne diyeceğini merak ederken Erdoğan da Yargıtay'dan yana tavır koymuştu. Yargıtay, AYM’nin aldığı kararı tanımayıp ardından karara imza atan üyeler için suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Hukukçular ve siyasiler Yargıtay’ı siyasallaşmak üzerinden eleştirirken iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinden skandal bir paylaşım geldi.

İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday

KIŞKIRTICI BAŞLIK

Yeni Şafak, 9 Anayasa Mahkemesi üyesinin fotoğraflarını yayınlarken, paylaşımına “FETÖ ve PKK’ya kapı açtılar” notu düşerek hedef gösterdi. Yeni Şafak’ın bu paylaşımına sosyal medya üzerinden tepkiler yükselirken, geçmişte yaşanan Danıştay saldırısı hatırlatmaları yapıldı.

VAKİT HEDEF GÖSTERMİŞ, DANIŞTAY ÜYESİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Yeni Şafak gazetesinin Anayasa Mahkemesi üyelerini fotoğraflarını basarak hedef göstermesi, 2006 yılında Vakit gazetesinin (şimdiki adı Yeni Akit) Danıştay üyelerinin fotoğraflarını manşetten vererek hedef göstermesini akıllara getirdi. Vakit’in manşetinden bir süre sonra Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, Alparslan Arslan isimli avukatın silahlı saldırısında yaşamını yitirmişti.