Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 2 Ekim’de CHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra, iktidar tarafından “terör” ile yan yana getirilmeye çalışılan HDP’ye başörtü için Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili ziyarette bulunmuştu.

akp hdp ziyareti

SOYLU HDP'Yİ HEDEF ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Töreni"nde konuştu.

Partisi AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifi için HDP'nin kapısını çaldığı Soylu, konuşmasında HDP'yi 'PKK'nın partisi" diyerek hedef aldı. Soylu, HDP'li yöneticilerin darbedildiğini söyleyip "Ellerine sağlık, iyi yaptılar" ifadelerini kullandı.

Soylu HDP'yi suçladığı konuşmasında  şunları söyledi:

  • Yıllardır 'PKK'nın partisi' diyoruz alınmıyorlar, utanmıyorlar, itiraz da etmiyorlar. 'Hayır öyle değiliz' demiyorlar. Bilakis her platformda savunuyorlar. Hâlâ utanmadan Diyarbakır, Şırnak, Cizre sokaklarında geziyorlar. Hâlâ utanmadan PKK elebaşına özgürlük istiyorlar. Hâlâ utanmadan PKK için eleman istiyorlar. Çocukların dağa gitmesine aracılık ediyorlar. Ankara'da güya siyaset yapıyorlar, Mecliste el kaldırıyorlar. Ve bu katliamların, bu yaşananların biri için bile milletten, tarihten de özür dilemiyorlar. Siyasette yüzsüzlük ve utanmazlık abideleri.

'HDP’Lİ YÖNETİCİLERİ DARBETTİLER, İYİ YAPTILAR'

  • “Eskiden terör örgütüne yıllık katılım 5 binli sayılarla ifade ediliyordu, bugün 100'ün altına düştü” diyen Soylu, “Adım adım sıfıra doğru ilerliyoruz. Geçen yıl 51 idi, bu yıl bugün itibarıyla 43. Az kalsın 44 olacaktı, neyse ki bir kız çocuğunu HDP'li bir yönetici tarafından dağa kaçırılırken yolda yakaladık. Anneleri, babaları da HDP binasına gittiler, onu kaçıran HDP'li yöneticileri orada darbettiler. Ellerine sağlık, iyi de yaptılar. Hani bir keresinde bir oh çekmiştim ya paralar PKK'ya gitmiyor diye şimdi bir oh daha çekiyorum gençler PKK'ya gitmiyor diye. Öğretmen, doktor, eczacı, hemşire olmaya gidiyorlar. Ve bu ülkenin yarınlarına katkı koymaya gidiyorlar, festivallere gidiyorlar, dinini, inancını öğrenmeye gidiyorlar" ifadelerini kullandı.

'SU SAATLERİNİ PKK’LILAR OKUYOR, YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ'

Türkiye'de seçimlerde ise safların çok net ve tercihlerin basit olduğunu iddia eden Soylu, şöyle konuştu:

  • Mesela 2019 yerel seçimlerinde dedik ki belediyelere PKK'lıları işe alacaklar. Su saatlerinizi okumaya örgütle iltisaklı adamlar gelebilir. Tam da öyle oldu. Detaylarını yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Nasıl olduğunu ve nasıl böyle bir sonucun oluştuğunu. 2023'te seçime gidiyoruz. Bu seçimde yapacağımız tercih şudur. Siirt'i fıstığıyla mı anacağız yoksa Eruh baskınıyla mı? Şırnak'ın, Cizre'nin dağları, yaylaları festival alanı mı olacak yoksa PKK'nın barınak alanı mı? Türkiye'yi yerli ve milli bir parti mi yönetecek yoksa büyükelçilerle, LGBT dernekleriyle veya İngiltere'de, Amerika'da tırnak içinde söylüyorum parasını verenler mi? İşte bu sorular, bu soruların cevapları sizin bu salonda bulunma sebebiniz ile ilgilidir.

POLEMİK HABER