TBMM’de 21 Şubat Anadili Günü sebebiyle Kürtçe ve Lazca konuşmak isteyen vekillerin mikrofonu kapatıldı. Meclis'te yaşanan anadil kriziyle ilgili AK Parti milletvekili Ayşe Böhürler, "Kimsenin evinde konuştuğu anadiline karışmak gibi bir hakkımız yok ama ortak resmi dilimiz olmadan millet ve devlet olmaz” dedi. Eski AK Partili vekil Abdurrahman Kurt, Böhürler'e tepki gösterdi.

TBMM’de dün 21 Şubat Anadili Günü sebebiyle konuşmalarını Kürtçe ve Lazca yapmak isteyen vekillerin mikrofonları kapatıldı.

Bu müdahalelerinin ardından başlayan anadil tartışmasına AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler attığı bir tweet ile katıldı. Böhürler, şu paylaşımı yaptı:

İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday İnce'nin seçim öncesi sözleri gündem oldu: Kurum doğru aday

"KİMSENİN ANADİLİNE KARIŞMAK GİBİ HAKKIMIZ YOK"

"Bugün Dünya Anadil Günü. Hepimizin evinde ailesinden duyarak büyüdüğü bir anadil var. Anadolu tarih boyunca bu yönden çeşitliliği ile zengin bir mozaik olmuş, bugün de bu zenginlik ile iftihar ediyoruz. Ancak bir milletin bir araya gelmesi ve bir ortak payda yaratmasının en temel parçalarından biri de dildir. Fransızca olmadan Fransa, İngilizce olmadan İngiltere düşünülemez. İş hayatından, eğitim hayatına, sosyal yaşamdan kamu idaresine ortak paydamız Türkçe’ye sıkı sıkıya sarılmak durumundayız.

Kimsenin evinde konuştuğu anadiline karışmak gibi bir hakkımız yok ama ortak resmi dilimiz olmadan milletin ve devletin varolabileceğini iddia eden, niyeti milleti ve devleti felç etmek olan işgüzarlara da alan bırakamayacağız.

Anadil günümüz kutlu olsun." .

Ayse Bohurler-1

ESKİ AK PARTİLİ VEKİLDEN TEPKİ

Eski AK Parti milletvekili Abdurrahman Kurt, Böhürler'in paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi. Kurt, "Komik olmuş be :))
Evimizde konuşalım ama çarşıda pazarda hastanede konuşmayalım yani gönüllü asimile olalım ki anca birlik oluruz değil mi???
Rum 23
Hucurat 13
Tekrar okuyayım belki ben yanlış anlamışım .O zaman işgüzarlık yapmayız böylece:)" dedi.

2-600