Gerek muhalefet gerek iktidar kanadında 'sığınmacı' tartışması her gün farklı bir boyut alıyor. Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un açıklamaları ikiliyi karşı karşıya getirdi.

Erdoğan “Biz farklı bir medeniyetten geliyoruz, bu medeniyette muhacirlik var ensarlık var. O muhacir ve Ensar kültürünü bilerek yetiştik, onun için de biz adeta ölümden ölüm beğen diyenlerin kovduğu ülkelerinden kaçan bize sığınan bu kardeşlerimize kapılarımızı nasıl açtıysak bundan sonra da aynı şekilde korumaya devam edeceğiz” dedi.

KURTULMUŞ’TAN ERDOĞAN’A KARŞI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın göçmen konusunda partisinin tavrını ortaya koyarken bugün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Önder İmam Hatipliler Derneği'nin etkiliğinde gençlerle bir araya gelen AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, sığınmacılar konusunda farklı bir çıkışta bulundu. 

Numan Kurtulmuş, Erdoğan’ın sözlerine karşılık "En kısa zamanda diğer bölgelerde de güvenlik sağlandıktan sonra 1 milyonu aşkın Suriyeli kardeşimiz yurtlarına geri dönecektir" dediifadelerini kullandı..

ERDOĞAN HER GÜN FARKLI KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son birkaç gündür Suriyelileri geri göndermeyecekleri konusunda tutarlı bir yaklaşım izlerken bir süre önceki fikir değişiklikleriyle dikkat çekmişti. 

Suriyelilerin geri gönderilmesi tartışmasında ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz geri göndermeyeceğiz” demişti. 

Suriyelilerin geri gönderilmesi konusundaki anketlerin ardından Erdoğan fikir değiştirmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 Nisan’da “Suriyeli kardeşlerimizin onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” demişti.

Erdoğan son günlerde ise Suriyelileri geri göndermeyeceklerini açıklıyor.