AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretle ilgili Kurtulmuş, “Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

'YÜZDE 40 CİVARINDA BİR ARTIŞ OLABİLİR'

Kurtulmuş, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

*İmkanlar dahilinde halkın sorunlarını çözmek hükümetin hem vazifesidir hem de siyasi önceliğidir. Burada memur emeklileri dahil olmak üzere çalışanlarımıza enflasyon farkını da üzerine koyarak herhalde yüzde 40 oranında bir artışın, (biraz az olabilir biraz çok olabilir) olacağını öngörüyorum.

*Bunu açıklamak bakanlığa düşer, onların görevi. İlgili bakanlarımız, ülkemizde çok geniş bir asgari ücret komisyonu var, onlar bir araya gelir. Bir kaç seçenek var, bunlar gerekli çalışmaları yapıp sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceklerdir.

*Nasıl ki geçen sene asgari ücrete gelen zam halk tarafından ‘adil oldu’ denilecek şekilde olduysa biz bunu temmuzda da göreceğiz.

EYT AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, “EYT’de çalışmalar yapılıyor. Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır” dedi.