AK Partili vekiller, Ahmet Eşref Fakıbaba gibi yaklaşık yirmi yıllık süre içerisinde kimi zaman ayrılıp geri döndüğü, bakanlık dahil birçok üst düzey görev üstlendiği iktidar partisinden istifa etmesi ve Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın görevden alınmasına rahatsız olduklarını dile getiriyor.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, bir grup milletvekili istifa ya da seçimlere kadar bekleyip siyasi yaşamlarını sonlandırma seçeneklerini tartışıyor.

BAHÇELİ'NİN ETKİSİNDEN YAKINIYORLAR

Bazı AK Partililer özellikle teşkilatlarda kendi bilgileri dışındaki önemli değişiklikler yapılmasından, kamuda niteliksiz kadroların göreve gelmesinden, TBMM'deki görevlerinin Saray'ın onay mekanizması olmaktan öteye geçmemesinden, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir işareti ile partinin en önemli isimlerinin üstünün silinebilmesinden yakınıyor.

Bugün iktidarının 20. yılını dolduran, seçildiği dönemdeki tüm söylemlerinden vazgeçen, ülkeyi hemen her alanda geriye götüren AK Parti’de parti içi rahatsızlıklar da gizlenemeyecek boyuta ulaştı.

Son olarak Fakıbaba’nın istifasının ardından gözler yeniden AK Parti’deki rahatsız milletvekillerine çevrildi. Fakıbaba ile benzer düşünceleri paylaştığı bildirilen vekil sayısının her geçen gün arttığı öğrenilirken kulislerde bu milletvekillerinin karar aşamasında olduğu da konuşuluyor. AK Parti içerisinde rahatsızlığını gizlemeyen milletvekilleri, en çok teşkilatlardan yakınıyor. 'Bir kabuk değişimi içerisindeyiz' diyen milletvekilleri, geçen yıl yarıya yakını değişen il ve ilçe yönetimlerine dikkati çekti.

Partinin seçimlere iki yıl öncesinden hazırlanmaya başladığını kaydeden 'rahatsız milletvekillerinin' ortak şikayeti, yeni gelen kadroların iktidar ortağı MHP’nin de dayattığı isimler arasından, teşkilatların yüzde yüz onayı alınmadan belirlenmiş olması.

20 yılda çok sayıda ekibin yönetimlerde yer aldığını fakat bu ekiplerin sürekli değiştiğini kaydeden milletvekilleri bu durumdan, 'Bizi hesaba katmıyorlar. Sürekli değişimin olduğu bir yerde, belirli bir zamandan sonra niteliksiz insanlar yönetimlerde yer alırlar. Bu çok doğal ve yaşadığımız da tam olarak bu' değerlendirmesi yapıyor.

'TERSLENMEYİ GÖZE ALIYORLAR'

İstifa konusunda kararsız olduklarını bildiren milletvekilleri, tekrar aday olmama düşüncesine daha yakın olduklarını ancak gelişmelere göre adım atacaklarını kaydediyor. Şikayetlerini gizlemeyen milletvekillerinin 'fırsat buldukça' ve 'terslenmeyi göze alarak' bu düşüncelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettikleri de bildirildi.