Öğretmene şiddet devam ediyor: Kopya çekerken yakalandı öğretmenini bıçakladı Öğretmene şiddet devam ediyor: Kopya çekerken yakalandı öğretmenini bıçakladı

Şırnak Belediyesi, vefat eden yaşlı bir kadın için cenaze aracı vermeyince aile, cenazeyi kendi imkanlarıyla bir aracın bagajında köye götürdü.

'LASTİK PATLAK, ŞOFÖR YOK' GİBİ MAZERETLER ÜRETTİLER

Şırnak Devlet Hastanesinde tedavi gören 75 yaşındaki Emine Güleş, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Ailesi, cenazeyi Şırnak merkeze bağlı Dehlabi köyünde defnedilmek üzere AK Parti yönetimindeki belediyeden cenaze aracı istedi. Ancak belediye, “aracın lastiği patlamış, şoför yok” gibi gerekçelerle cenaze aracı tahsis etmedi.

Bunun üzerine aile, cenazeyi kendi imkanlarıyla bir aracın bagajına koyarak götürdüğü köyde defnetti.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Güleş'in yakınlarından Sami Aslan, cenaze aracının verilmemesine tepki göstererek şunları paylaştı:

"HEPSİ YANDAŞ, KİMSE GÖREVDE YOK"

“Şırnak belediyesi bu sabah saat 7’den 9:30’a kadar bir araç gönderemedi. Şırnak Devlet hastanesinden merkeze bağlı Dehlabi köyüne kadar cenazeyi götürecek bir araç göndermedi. Cenazeyi kendi şahsi imkanlarımızla şahsi araçla götürmek zorunda kaldık. ‘Bir aracın lastiği patlak, bir aracın şoförü yok’ bahaneleriyle gönderilmedi. Hepsi yandaş ya. Kimse görevde yok, kimse kimseye söz geçiremiyor. Şırnak belediyesinin millete yaptığı hizmet budur bu kadardır.”

Bu olay, Şırnak Belediyesi'nin cenaze hizmetleri konusundaki yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Güleş'in ailesinin yaşadığı mağduriyet, belediyenin vatandaşlara karşı olan sorumluluğunu yerine getirmemesi nedeniyle büyük tepki çekti.