AK Partili Metin Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'ın önüne sahte anketler koydular AK Partili Metin Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'ın önüne sahte anketler koydular

Balıkesir'in Susurluk ilçe mezarlığında cenazeleri defnedecek yer kalmayınca AKP'li Büyükşehir Belediyesi yeni alan için yaklaşık 22 milyon bedelle ihaleye çıktı. İhaleyi alan yüklenici firma ise işi tamamlanmadan ortadan kayboldu.

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı milyonluk mezarlık ihalesini alan firma ortadan kayboldu. Skandal ortaya çıkınca da belediye, proje alanındaki tabelaları kaldırdı.

İŞİ TESLİM ETMEMİŞLER

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre Büyükşehir Belediyesi, Susurluk ilçesinde mezarlık alanı için 14 Aralık 2022'de yaklaşık 22 milyon bedelle ihaleye çıktı. İhaleyi alan firma, sözleşmede 300 iş günü olan ve 9 Aralık 2023 tarihinde bitmesi planlanan işi teslim etmediği ortaya çıktı.

"ORTADA NE MEZARLIK VAR, NE DE FİRMA"

Mezarlık skandalını ortaya çıkaran İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, haberiniz yok belki ama, Susurluk’ta cenazeleri defnedecek yer kalmadı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 22 milyon TL'ye ihale yaptı, sözde 9 Ekim 2023'te mezarlık hazır olacaktı. Ancak ortada ne mezarlık var, ne de firma. Kaç lirayı cebe indirip sıvıştı bilinmiyor. Biz rezaleti ifşa edince, gerçekleri saklamaya çalışan başkanınız tabelaları söktürmüş. Susurluk halkı cenazelerini sarayın bahçesine gömmek için sizden izin istiyor, bilin istedim" ifadelerini kullandı.

"MEZARLIKTA 9 KİŞİLİK BOŞ MEZAR ALANI KALDI"

Parti teşkilatı ile birlikte ilçe mezarlığında incelemelerde bulunan Çömez, "9 Aralık'ta teslim edilmesi gereken mezarlıkta bir çivi dahi çakılmamış. Halktan biri veya yakını vefat edecek olsa gömülecek yer yok. Milyonlarca liralık bir ihale vereceksiniz, vadedilen günde yapılan iş bitmeyecek ve şirket ortada yok. Bugün mezarlıkta 9 kişilik boş yer kaldı. Eğer burası da bir kaç gün içinde dolarsa, vatandaş saraya müracaat edecek. Çünkü başka yere gömülebilmesi için cumhurbaşkanı izni gerekli. Cumhurbaşkanından izin isteyecek. Dolayısıyla en son noktada yapılacak şey sarayın bahçesine gömülmek. Çünkü yer yok" şeklinde konuştu.

"İŞTE BU SİZİN TÜRKİYE YÜZYILINIZ"

"İktidar, Türkiye Yüzyılı diyor. Alayla, valayla bunları millete anlatıyor" diyen Çömez, "Bu insanlar, hayatlarında zaten büyük sıkıntılar çektiler ve çekmeye de devam ediyorlar. Ekonomik, güvenlik sorunu, hukuksuzluk, diz boyu problemleri var. Öldükten sonra bu millet gömülecek yer bulamıyor. Bunun için 20 küsür milyon liraya ihale edilmiş bir işin arkası takip edilmiyor. Ne ortada bir iş var ne de ortada bir firma var. İşte bu sizin Türkiye Yüzyılınız" diyerek tepkisini dile getirdi.