Sayıştay’ın 2022 yılı raporunda AK Partili Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazları yandaş dernek ve vakıflara peşkeş çektiği ortaya çıktı.

Sayıştay Başkanlığı Belediye ve Bağlı İdareler raporlarını açıkladı. Açıklanan raporda AK Partili Üsküdar Belediyesi’nin mevzuata ayrıkı faaliyetleri dikkat çekiyordu. 89 sayfalık raporda AK Partili belediyenin, belediye taşınmazlarını yandaş vakıflara peşkeş çekmesi öne çıkıyordu.

YANDAŞA VE VAKIFLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre, Sayıştay raporunda, belediyenin tasarruf sahibi olduğu 13 adet taşınmazın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine aykırı olarak ihalesiz bir şekilde verildiği belirtildi. İşbirliği protokolü ile çeşitli dernek ve vakıflara kullandırıldığı, 1 adet taşınmazın da bir derneğe tahsis edildiği tespit edildi.

3 TANESİ ÜCRETSİZ OLARAK KULLANILIYOR

Bahsedilen kullanımların 11 tanesinden kira bedeli alınmasına rağmen 3 tanesi ücretsiz olarak kullanılıyor. Ayrıca ilgili protokoller incelendiğinde ortak işbirliğinden ziyade idare tarafından taşınmaz tahsisi gerçekleştirildiği, dernek ve vakıfların faaliyetlerini bu taşınmazlarda yerine getirmek üzere düzenlediğine değinildi.

BAŞKAN DANIŞMANI SIFATIYLA 8 KİŞİ MÜDÜR YAPILMIŞ

Yapılan incelemede kadrosu olmayan başkan danışmanlığı ve başkan yardımcısı danışmanlığına 8 personelin görevlendirildiği tesbit edildi. Başkan Danışmanı sıfatıyla 8 kişinin müdür yapıldığını tesbit eden Sayışta, bu sekiz kişinin fiilen görev aldını da belirledi.

Çelenk bırakmalarına izin verilmemişti... Polis Sendikası'ndan açıklama geldi Çelenk bırakmalarına izin verilmemişti... Polis Sendikası'ndan açıklama geldi

CHP Üsküdar Belediyesi Başkan aday adayı avukat Onur Cingil, Sayıştay’ın raporunu değerlendirdi. Yandaşlara yapılan tahsislere dikkat çeken Cingil, “Sayıştay bile yandaş dernek ve vakıflara yer tahsislerini hukuksuz bulmuş, ihale yapılmamasını kanuna aykırı görmüştür. Danışmanlar müdür yapılmış, doğrudan temin yapmak için ihaleden kaçmak için aynı gün aynı rakamlarda alımlar yapılmış. Gerçekten Üsküdarlının hakkı ciddi anlamda yeniliyor, halk sefalet içinde, Üsküdar’ı yönetenler milyonluk temsillerle safahat içinde. Bu buz dağının gösterilen kısmı. Daha bu işin Aş Evi kısmı var. 2023 yılında yapılanlar var. Belediye arazisinin takas yapılıp sonra Aş Evinin başındaki şahsa satılması var. Bu raporda daha New York Belediyesi ile ilgili olan akçeli işler, karanlık ilişkiler yok. Üsküdar’ın en kısa zamanda halka zararlı bu kötü yönetiminden kurtulması gerekmekte.” dedi.